(video/foto) Medicii de peste Prut, premiați cu diplome de gratitudine, în semn de mulțumire pentru ajutorul acordat cetățenilor noștri în lupta cu Covid-19

Primăria Chișinău a oferit diplome de gratitudine cadrelor medicale din România, care au muncit alături de medicii din Republica Moldova pe parcursul a două săptămâni în cadrul SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa oficială de facebook.

Foto: Ion Ceban/facebook

„Le-am mulțumit pentru colaborare și efortul depus la tratarea pacienților cu Covid – 19, medicilor și asistenților medicali: Ionuț Vultur Dacian, Detari Attila, Băginean Rodica și Mitreanu Olga. În semn de bună colaborare am primit placheta medalie din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România”, a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook

„Experiența echipei din România a fost utilă. Suntem recunoscători pentru tot suportul și asistența acordată de România, pe timp de pandemie”, a mai spus primarul Chișinăului.

Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook

„Noi am avut un alt rol aici, anume să-i sprijinim pe colegii noștri în tot ceea ce înseamnă logistică și buna desfășurare a misiunii. Cuvintele domnului director m-au emoționat foarte mult, pentru că mandatul nostru ăsta a fost, venind aici pentru două săptămâni, să lucrăm umăr la umăr cu cadrele medicale din Republica Moldova și asta în beneficiul cetățenilor. Faptul că dumneavoastră ați apreciat la modul superlativ această cooperare, nouă ne dă speranță că ne-am îndeplinit mandatul la cel mai înalt nivel. Vă mulțumim pentru ospitalitate, pentru căldură și pentru faptul că am reușit să avem schimb de opinii și păreri cu colegii din Republica Moldova”, a precizat unul din medicii de peste Prut.

Amintim că Guvernul României a trimis în misiune de susținere o echipă de 42 de specialiști medicali care au muncit împreună cu medicii din Republica Moldova, în contextul gestionării situației epidemiologice. Misiunea a durat 15 zile, începând cu data de 30 Aprilie 2020.


Pub