Efectul pandemiei Covid-19 în Marea Britanie. Descoperirea de ultimă oră a experților

Criza provocată de pandemia de Covid-19 le dă speranțe experților în educație sexuală că transmiterea HIV ar putea să dispară în Regatul Unit. Ei văd în restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus o șansă unică în acest sens, relatează Digi24.ro.

Foto: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Experții de la o clinică din Londra spun că au observat o scădere puternică a numărului de cazuri de infectare cu HIV în ultimele luni.

De altfel, aceștia spun că există similitudini între cele două virusuri, ambele nu au un vaccin, pot infecta o persoană fără ca aceasta să-și dea seama și se bazează pe contactul uman strâns pentru a se răspândi.

În același context, Mike Ryan, director al Organizației Mondiale a Sănătății OMS, susține că noul coronavirus ar fi la fel de periculos și de greu de eliminat ca și HIV.

„Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el, am descoperit terapii, metode de prevenție, iar oamenilor nu le mai este atât de teamă ca odinioară. Le oferim viață oamenilor infectați cu HIV, vieți lungi și sănătoase”, a menționat Mike Ryan.


Pub