Guvernul Chicu, la 6 luni de la învestire. Igor Dodon: Echipa urmează să demonstreze perseverență, maximă responsabilitate și tărie de caracter

Guvernul în frunte cu premierul Ion Chicu a împlinit, astăzi, 6 luni de la învestire. În acest context, șeful Cabinetului de miniștri a mulțumit cetățenilor pentru susținere și a anunțat că va prezenta, marți, un raport pentru jumătate de an de activitate. Totodată, șeful statului, Igor Dodon, a adresat felicitări echipei de la guvernare.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi sunt exact 6 luni de la învestirea actualului Guvern. Mulțumesc tuturor Oamenilor din țară care susțin activitatea noastră în această perioadă dificilă pentru țara noastră și lumea întreagă! Susținerea Oamenilor și responsabilitatea pe care o avem față de Republica Moldova ne ajută enorm în a confrunta problemele, dar și de a nu ceda în fața presiunilor concertate exercitate de politicieni de tot soiul”, a menționat Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook.

„Vreau să vă asigur, că echipa guvernamentală din componența căreia am onoarea să fac parte va continua și mai departe să administreze lucrurile în țară cu maximă responsabilitate și respect pentru poporul nostru”, a mai adăugat premierul.

În același context, un mesaj de felicitare Cabinetului de miniștri a adresat președintele Igor Dodon. „Astăzi se împlinesc șase luni de la învestirea Guvernului Chicu și cu acest prilej, transmit felicitări întregii echipe de la guvernare pentru destoinicie, profesionism și rezistență în fața greutăților neașteptate cu care a trebuit să se confrunte. Nu cred ca vreo altă componență a Guvernului, în oricare altă formulă, ar fi reușit să facă față atât de competent și de eficient pandemiei și provocărilor economice care s-au abătut asupra Republicii Moldova în acest an. Mulți membri ai Guvernului au lucrat practic fără pauză, fără odihnă, departe de familie, supuși unui efort psihic de neimaginat. Dar ei au rezistat moral și au salvat țara, au ținut-o pe linia de plutire, atât sub aspect epidemiologic, cât și economic. De aceea, le sunt recunoscător celor de la Guvern și sunt mândru că am lucrat împreună cu ei cot la cot în această perioadă”, a menționat Igor Dodon.

„Echipa domnului Chicu a demonstrat perseverență, maximă responsabilitate și tărie de caracter și încă urmează să le demonstreze în continuare, pentru a scoate țara definitiv din criza care s-a abătut asupra noastră a tuturor”, a mai adăugat acesta.

Igor Dodon a dat aprecieri Guvernului și în cadrul emisiunii UNInterviu, de la UNIMEDIA.

Pe de altă parte, deputatul PAS Dumitru Alaiba a trecut în revistă cele mai însemnate 10 eșecuri ale Guvernului condus de Ion Chicu. Potrivit parlamentarului, acestea sunt:

1. Cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 a personalului medical din lume.

2. Niciun efort real pentru menținerea locurilor de muncă și suportul micilor antreprenori în timpul pandemiei.

3. Colapsul relațiilor cu UE.

4. Ratarea finanțării externe.

5. Negocierea unui acord de împrumut cu Rusia neconstituțional.

6. Zero progres pe reforma justiției

7. Atacuri grosolane asupra presei și lipsă de transparență.

8. Reluarea contrabandei cu țigări și a schemelor.

9. Niciun progres pe investigarea marilor dosare de corupție.

10. Eșecul de a rezista imixtiunilor președintelui Igor Dodon.

Parlamentul, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile PSRM și PDM, a adoptat hotărârea privind aprobarea Programului de activitatea și acordarea votului de încredere Guvernului în frunte cu Ion Chicu pe data de 14 noiembrie 2019.


Pub