03:36:30 18.04.2024
Stiri

Tratament pentru Covid-19. Combinația care distruge virusul!

Știri 14.05.2020 08:00 Vizualizări1424 Autor: Ziarul National
Tratament pentru Covid-19. Combinația care distruge virusul!


Publicația The Wall Street Journal scrie că medicamentul antiviral Remdesivir este testat în combinaţie cu alte tratamente pentru a se stabili dacă poate fi crescută eficienţa împotriva Covid-19. Cercetătorii caută să obțină un cocktail mai puternic de combatere a coronavirusului.

Perspectivele în materie de eficienţă şi limitările Remdesivir, primul medicament care a demonstrat că are capacitatea de a ajuta la combaterea Covid-19, au condus la iniţierea eforturilor pentru a se vedea dacă poate funcţiona mai bine în combinaţii cu alte tratamente şi pentru a crea metode noi, mai uşoare, de administrare.

Şase teste clinice aflate în curs specifică verificarea eficienţei Remdesivir în combinaţie cu alte medicamente, potrivit institutului Informa Pharma Intelligence, transmite gandul.info.

Alte cinci teste se referă la medicamente care pot fi acordate în combinaţie cu tratamentul standard al spitalelor, care în tot mai multe cazuri este Remdesivir. De asemenea, Gilead examinează noi formule de Remdesivir, astfel încât persoanele bolnave să îl poată lua în afara spitalelor.

Remdesivir, conceput iniţial ca tratament anti-Ebola, a dovedit eficienţă şi contra Covid-19. Autorităţile de reglementare din SUA au autorizat medicamentul în procedură de urgenţă ca tratament anticoronavirus pe 1 mai, după ce eficienţa a fost demonstrată într-un test clinic.

Însă medicamentul nu este o soluţie cu eficienţă garantată automat. Cel puţin până în prezent, Remdesivir s-a dovedit a avea o eficienţă modestă în tratarea pacienţilor în stare gravă.

Utilizarea standard a Remdesivir ca tratament anti-Covid-19 `poate induce în eroare, întrucât sugerează că este o terapie foarte, foarte bună; dar nu este! Este tratamentul standard deoarece este mai bun decât nimic”, afirmă Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md