14:53:37 29.03.2024
Stiri

Pavel Filip și PD, DECISIVI în învestirea unui nou guvern proeuropean? Maia Sandu: „Fără ei, matematica nu funcționează. E mai ușor, probabil, să se găsească soluția pentru demisia Guvernului”

Actualitate 14.05.2020 10:26 Vizualizări3005 Autor: Ziarul National
Pavel Filip și PD, DECISIVI în învestirea unui nou guvern proeuropean? Maia Sandu: „Fără ei, matematica nu funcționează. E mai ușor, probabil, să se găsească soluția pentru demisia Guvernului” deschide.md


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, admite că Guvernul Chicu poate fi demis, însă spune că e mai dificil de învestit un nou executiv. Pentru ca acest lucru să se producă, e nevoie de voturile Partidului Democrat (PD), care acum se află la guvernare alături de PSRM. Totuși, Maia Sandu promite că se va căuta „o soluție, deoarece Guvernul Chicu este foarte slab, iar dacă e lăsat să activeze, lucrurile se vor agrava și mai mult”.

„Dacă ar fi foarte simplu ca din actuala componență a Parlamentului să putem veni cu un guvern bun, atunci lucrurile s-ar rezolva mult mai repede. În primul rând, prima întrebare este către PD, care, pentru moment, sprijină acest guvern. Deci, în situația în care ei se arată disponibili să sprijine un alt fel de guvern și nu un guvern pentru Dodon și campania lui electorală, atunci, evident, această încercare își are rostul. Fără ei matematica nu funcționează.

Dacă am fi ajuns la această cifră necesară de deputați, la aceasta matematică, atunci aveam soluția. Pentru moment încă nu aveam această soluție. O vom căuta. E mai ușor, probabil, să se găsească soluția pentru demisia Guvernului, este mai complicat să se găsească voturi pentru un guvern de treabă și așa cum e destul de complicat procesul, va trebui să ne axăm pe partea asta. Când vom găsi această soluție, atunci vom reveni și la subiectul moțiunii”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Sandu a reiterat că PAS nu va vota un guvern alături de Partidul „ȘOR” și că ar fi iresponsabil de demis actualul executiv atât timp cât nu sunt voturi pentru învestirea altuia.

„Alegerea noastră este una complicată. Pe de o parte, dacă lăsăm acest guvern, ne asumăm toate consecințele acestei guvernări foarte proaste și lucrurile se vor agrava în timp, în special pe plan economic sau, pe de altă parte, dacă încercăm să găsim o formulă cu cei care ne plac sau nu ne plac doar cu condiția că guvernul va arătă mult mai bine, că e format din oameni onești și acest guvern este credibil așa încât să poată îmbunătății situația pentru țară, evident că nu cu orice preț”, a punctat Maia Sandu, citată de IPN.

De menționat că vicepreședinte PD, Monica Babuc, a admis că formațiunea pe care o reprezintă ar putea sta la masa discuțiilor cu opoziția, inclusiv cu „Pro Moldova” desprinsă din PD, dar nu și cu Partidul „ȘOR”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md