12:18:36 25.04.2024
Stiri

Guvernul Chicu a ajuns la șase luni de activitate și este ridicat în slăvi de către Igor Dodon. Nicolae Negru: „Un guvern se vede cum funcționează după 100 de zile, de ce Dodon și-a amintit acum de el? Se teme, probabil, că va fi demis”

Actualitate 14.05.2020 14:15 Vizualizări2187 Autor: Ziarul National
Guvernul Chicu a ajuns la șase luni de activitate și este ridicat în slăvi de către Igor Dodon. Nicolae Negru: „Un guvern se vede cum funcționează după 100 de zile, de ce Dodon și-a amintit acum de el? Se teme, probabil, că va fi demis”


Președintele Igor Dodon are numai cuvinte de laudă la adresa Guvernului actual, care împlinește astăzi șase luni de activitate.

„Șase luni în care Guvernul Chicu a dat dovadă că este un guvern responsabil, cu oameni profesioniști, care sunt devotați intereselor statului și care pot face față și pandemiei, și crizei economice, și secetei”, i-a mulțumit astăzi public Igor Dodon Cabinetului condus de Ion Chicu.

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, susține că „un guvern se vede cum funcționează după 100 de zile”.

„De ce Dodon și-a amintit acum de el? Se teme, probabil, că va fi demis. E ca și cu împrumutul: nu ne descurcăm fără împrumutul rusesc, iar acum nu putem supraviețui fără Guvernul Chicu. La împlinirea a șase luni de zile, Guvernul Chicu nu ne-a impresionat cu nimic, cu nicio acțiune sau hotărâre care să-i demonstreze profesionismul și competența, decât că a „tradus în viață” cu slugărnicie „indicațiile” lui Dodon”, pune nota Nicolae Negru.

Întrebat despre șansele unei eventuale demisii a Guvernului Chicu, abordată tot mai des în spațiul public în contextul unor mișcări în Parlament, editorialistul nostru întreabă „care Guvern?”.

„Când cineva spune că nu se poate demite Guvernul pe timp de criză pandemică, întrebăm care Guvern? Nu există Guvern în Republica Moldova, ci o echipă electorală în serviciul actualului președinte. Nu rămâne nimic în urma Guvernului Chicu, decât acțiuni preelectorale. E contrar Constituției și e strigător la cer când președintele R. Moldova anunță că, de acum înainte, se va ocupa de domeniul economiei, ceea ce intră de fapt în atribuțiile Guvernului, lăsându-i lui Chicu să se ocupe de celelate aspecte ale pandemiei. Curtea Constituțională a demonstrat că modul cum s-a negociat împrumutul rusesc, textul Acordului dintre Guvernul R. Moldova și al Federației Ruse este în detrimentul intereselor naționale. Chicu și coechiperii lor sunt gata să trădeze interesele naționale de dragul lui Dodon. Opoziția este obligată, dacă poate, să demită cât mai repede acest așa-numit guvern. Pănă la urmă va depinde de PD sau de deputații PD care poate își vor aminti de europenismul lor, de promisiunile făcute electoratului în alegerile din 2019. Mingea e pe terenul PD, a lui Pavel Filip, Monica Babuc, Dumitru Diacov etcetera”, a conchis Nicolae Negru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md