În România s-au anulat probele orale de bacalaureat. Cum se va calcula media în țara vecină

Bacalaureat

Guvernul României a modificat legislaţia din Educaţie, astfel încât nu vor avea loc examenele de competenţe la probele orale de bacalaureat.

Aceste probe urmează să fie echivalate cu mediile din timpul anului sau cu certificate de limbi străine/de informatică, acolo unde acestea există, informează Mediafax.

Probele de competenţă sunt examenele orale de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise şi de auditare text la Limba străină şi examenul de Competenţe digitale.

Acestea erau programate să înceapă în data de 29 iunie. Măsura a fost adoptată în Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost reglementată şi gratuitatea transportului acordat elevilor.

„Pentru anul şcolar 2019/2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente