Coronavirus // 147 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Încă 26 de lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
14/05/2020
undp Moldova

Joi au fost confirmate 147 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.103 probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 5.553. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 26 de lucrători medicali din spitalele raioane din Ceadâr-Lunga și Soroca.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 41 de cazuri noi. La Soroca – 25 de cazuri, Ceadâr-Lunga – 11 cazuri, regiune din stânga Nistrului – nouă cazuri, Cahul – opt cazuri, Bălți – șapte cazuri, Edineț - cinci cazuri, Basarabeasca, Căușeni, Ialoveni și Sângerei – câte patru cazuri, Râșcani și Ungheni – câte trei cazuri, Anenii Noi, Călărași, Comrat, Fălești, Orhei, Ștefan Vodă și Taraclia – câte două cazuri, Strășeni, Cimișlia, Criuleni, Florești și Rezina – câte un caz.

Ministra a mai precizat că din cele 147 de cazuri noi, în 26 de cazuri este vorba despre lucrători medicali –șase medici, șapte asistenți medicali și 13 persoane din rândul personalului auxiliar. Autoritățile au mai menționat că în Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități mintale (adulte) din Bădiceni, raionul Soroca, care de luni este un focar de infecție, au fost testați pozitiv 12 lucrători medicali. Trei dintre aceștia sunt internați la spitalul raional din Soroca, iar ceilalți nouă se tratează la domiciliu.

Totodată, 17 lucrători medicali din raionul Ceadâr-Lunga au fost testați pozitiv. Aceștia activau în secțiile Neurologie, Terapie și Maternitate. Autoritățile au dat asigurări că pacienții din Terapie au fost izolați, iar în caz de semne clinice vor fi transferați la spitalul raional Comrat. În secția Maternitate se realizează dezinfectarea spațiilor și înlocuirea personalului medical.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 194 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
14/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii