Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.05.2020

Încheierea stării de urgență nu presupune ridicarea restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei

Încheierea stării de urgență nu presupune ridicarea restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei

Prim-ministrul Chicu a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență. Au fost audiate rapoartele conducătorilor autorităților și instituțiilor publice implicate în gestionarea situației epidemiologice.

Ministerul Afacerilor Interne a raportat că angajații MAI monitorizează respectarea regimului de autoizolare a peste 12 mii de persoane. Polițiștii, carabinierii și militarii Armatei Naționale sunt implicați în patrularea locurilor publice pentru a supraveghea respectarea cerințelor de distanțare socială și a preveni răspândirea infecției.

Viorica Dumbrăveanu a informat  despre investigarea probelor preluate de la 1086 de persoane, dintre care au fost confirmate 252 cazuri de infecție. 1 caz este de import, din Federația Rusă.

Localitățile cu cele mai multe cazuri confirmate sunt mun. Chișinău - 64, raionul Soroca - 60, mun. Bălți - 14, raioanele Cahul - 14, Ceadîr-Lunga - 10, Basarabeasca - 8. În raioanele din stânga Nistrului au fost înregistrate 39 de cazuri de infecție.

Până în prezent au fost tratați 2176 pacienți infectați de COVID-19 și au fost înregistrate 182 decese a persoanelor infectate.

A fost discutat subiectul finalizării situației de urgență și schimbarea abordării în tratarea situației epidemiologice. Încheierea stării de urgență nu presupune ridicarea restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei și autoritățile solicită respectarea strictă a distanțării sociale și igienei sanitare de către fiecare om. În cazul în care statistica cazurilor confirmate va arăta creșteri autoritățile vor întreprinde restricții suplimentare, anunță un comunicat al executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus