Minor din capitală, reținut pentru furt: A sustras 3 telefoane mobile, iar două dintre ele le-a vândut pe Telegram. Ce riscă suspectul

Un tânăr de 16 ani, originar din municipiul Chișinău, a fost reținut de polițiști pentru comiterea a două furturi, unul în data de 30 aprilie și al doilea pe 4 mai. Potrivit polițiștilor, minorul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice și furt. La moment, acesta este cercetat în libertate.

Foto: politiacapitalei.md

Primul caz a avut loc pe data de 30 aprilie. Polițiștii au fost alertați de către un taximetrist în vârstă de 46 de ani, în timp ce staționa pe str. Al.Russo, care le-a comunicat că un băiat i-a sustras în mod deschis din automobil două telefoane mobile. Prejudiciul a fost estimat la 4000 lei.

Cel de-al doilea caz a avut loc pe data de 4 mai, când individul a intrat într-un magazin amplasat pe str. Igor Vieru și în mod deschis a sustras un telefon mobil de pe masă, după care a părăsit locul infracțiunii. Prejudiciul estimat de femeie constituie 1600 lei.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, suspectul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat. Acesta și-a recunoscut vina, în cadrul acțiunilor procesual prenale. Totodată a comunicat oamenilor legii că 2 dintre telefoanele furate le-a vândut pe „Telegram”, pentru o suma de 1000 lei.

Minorul este cercetat în stare de libertate pentru jaf, infracțiune, iar dacă va fi găsit vinovat riscă închisoare de până la 7 ani.


Pub