Mark Tkaciuk a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul privind evaziunea fiscală - clasat

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că a dispus scoaterea lui Mark Tkaciuk de sub urmărire penală și clasarea procesului penal în care acesta era vizat.

Foto: UNIMEDIA

Mark Tkaciuk a avut statut de bănuit într-o cauză penală pentru evaziune fiscală. Respectiva cauză penală a fost pornită de Procuratura Anticorupție pe 21 septembrie 2017, pe faptul pretinselor acțiuni de evaziune fiscală, comise de către factori de decizie ai Școlii Antropologice. În aceeași zi, dosarul a fost expediat pentru investigare, conform competenței, la PCCOCS, care a efectuat acțiuni de urmărire penală ce nu impuneau implicarea unor persoane concrete.

Acum 3 luni, Mark Tkaciuk a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat, ultimul negând bănuiala. „Rezultatele obținute ca urmare a acțiunilot de urmărire penală au permis concluzionarea lipsei faptului infracțiunii”, anunță Procuratura.

Potrivit legislației, decizia Procuraturii poate fi contestată în ordine ierarhică, iar ulterior, la judecătorul de instrucție.


Pub