Platforma DA: „Nu te poți ascunde la infinit în spatele interesului național, alegând compromisuri toxice. Nu facem astfel de alianțe”

Platforma DA este gata să participe, în Parlament, la un vot de demitere a Guvernului Chicu și la instalarea unui nou Executiv. Totodată, formațiunea declară că e gata de guvernare, luând în considerare faptul că în acest an nu pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Platforma DA refuză însă ideea „unor compromisuri toxice” pentru a crea noi alianțe.

Foto: UNIMEDIA

„Platforma DA consideră că Guvernul Chicu-Dodon trebuie să cadă pe baza unui demers coerent, transparent, responsabil și asumat de demitere prin vot democratic în Parlamentul Republicii Moldova și instalat un alt Guvern, învestit de Parlamentul Republicii Moldova în beneficiul oamenilor și nu în interesul unor grupări obscure pe baza unor reglări de conturi în legislativ și în afara lui.

Platforma DA este împotriva acestui mod ordinar și oportunist de a face politică, în interes meschin și partinic. În opinia noastră, nu te poți ascunde la infinit în spatele interesului național, alegând compromisuri toxice, antipopulare, doar pentru parvenire și reușită politică personală sau de grup. De aceea, Platforma DA nu va face astfel de alianțe politice.

Platforma DA declară că și în în asemenea condiții de multiple crize și turbulențe, ținând cont de faptul că alegerile anticipate în anul curent nu sunt posibile sub aspect juridic și nu sunt benefice sub aspectul social-economic este pregătită pentro guvernare și propunerea unui Prim Ministru, capabil să formeze un Guvern de Salvare Națională.

Totodată, Platforma DA va lua în considerare propunerile constructive venite din partea deputaților, nu va accepta nici o formă de restaurație a regimului oligarhic, condamnat prin Declarația de recunoaștere a statului capturat la data de 8 iunie 2019, nu va oferi clemență nici unui politician implicat în fraudele bancare și alte infracțiuni, investigate de organele de drept ale statului”, se arată în declarația Platformei DA, făcută publică astăzi.

Anterior, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că este gata de o alianță „și cu dracul”, referindu-se la Partidul Democrat, „în formula sa inițială”, adică și cu deputații conduși de Andrian Candu, ce au părăsit între timp PD. Aceștia au creat grupul Pro-Moldova și au lansat ideea unui bloc-antiguvernamental, la care au aderat și deputații Partidului Șor.


Pub