Un bărbat din Cahul, infectat cu Covid-19, a fost adus de SMURD la un spital din Chișinău

Un bărbat din Cahul, în vârstă de 64 de ani, diagnosticat cu noul tip de coronavirus a fost adus de către SMURD la Chișinău în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, din cauza unor probleme respiratorii. Intervenția a avut loc în această după amiază.

Foto: dse.md

Transportarea asistată a persoanei a fost efectuată pe cale terestră prin intermediul ambulanței de terapie intensivă de tip C1. Bărbatul diagnosticat cu Covid-19 a fost preluat de la unitatea medicală din Cahul și transportat în siguranță la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău.

Pe parcursul drumului acesta a fost strict monitorizat de echipa mixtă, fără de a suporta complicații.

Potrivit IGSU misiunea a fost efectuată de un medic SMURD România de comun cu echipa din cadrul Detașamentului Salvatori și Pompieri Cahul și medicii Spitalului raioanl.

Amintim că un grup de 42 de medici și paramedici din România activează în spitalele din țara noastră în suportul sistemului medical din Republica Moldova. Activitatea acestora se desfășoară în secțiile de terapie intensivă a unităților medicale. Pe parcursul a două săptămâni în comun cu colegii din Republica Moldova aceștia intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor, aflați în dificultate.


Pub