(video) Ion Chicu: Pe 15 mai se finalizează starea de urgență, dar asta nu înseamnă că restricțiile se abolesc imediat

Vineri, 15 mai, se finalizează starea de urgentă instituită de parlament pentru 60 de zile. Premierul Chicu a anunțat că termenul nu va fi prelungit însă măsurile impuse de CSE vor râmâne valabile. În acest sens Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vineri va institui stare de urgență în sănătate pe teritoriul RM.

Foto: UNIMEDIA

„De către MAI am fost informați că angajații continuă să monitoreze cetățenii. Este adevărat că gradul de conformare și disciplină lasă de dorit. Înțelegem că asupra acestui factor influențează și unele tentative ale unor politicieni de a contesta legalitatea amenzilor impuse de polițiști, este o aventură iresponsabilă a politicienilor.

Pe 15 mai se finalizează starea de urgență instituită de parlament pentru 60 de zile. Aceasta însă nu înseamnă că aceste restricții se abolesc imediat. Vineri va avea loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică care cu 2 luni în urmă a instituit cod roșu de sănătate publică, iar vineri va institui stare de urgență în sănătate pe teritoriul RM și pe platforma acestei platforme vor fi ajustate aceste reguli sanitar-epidemiologice, vor fi analizate posibilitatea de adaptare la restricțiile deja instituite, dar și noi reguli”, a precizat Chicu.

Amintim că pe 17 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020.


Pub