Număr record de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, confirmate astăzi în RM

252 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, confirmate în RM, în urma procesării a 1082 de probe. 56 de cazuri sunt din satul Bădiceni, din cadrul Centrului de Plasament. Premierul Ion Chicu a precizat că toți beneficiarii dar și angajați medicali au fost supuși testării.

Foto: UNIMEDIA

Informația a fost prezentată după ședința Centrului Unic de Comandă.

„Totodată avem un focar în Transnistria-39, Chișinău- 63, Cahul-14, Bălți-13, Ceadîr-Lunga-10, Basarabeasca-8, Căușeni-7, Taraclia-5, Ștefan-Vodă-4, Fălești, Ungheni câte 3, Anenii Noi, Călărași, Comrat, Criuleni, Drochia, Edineț, Florești, Ialoveni câte două și Cimișlia, Hâcești, Nisporeni, Ocnița, Sîngerei, Vulcănești câte un caz”, a spus premierul.

Din numărul total de cazuri din această zi, 23 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 13, personal auxiliar – 5.

Cu privire la siuația epidemiologică din cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Bădiceni, din cei 99 beneficiari testați, 49 au fost confirmați pozitiv la infecția COVID- 19, dintre care 17 beneficiari ai Centrului sunt spitalizați la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului.

Luni, ministra Sănătății a anunțat despre un nou focar de Covid-19 înregistrat în satul Bădiceni, raionul Soroca. Fiind vorba despre un Centru de plasament pentru persoanele cu dizabilități mintale, unde pe data de 9 mai au fost înregistrate 4 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, 3 dintre care fiind în rândul angajaților. Aceasta a mai precizat că luni, 11 mai, au fost prelevate 100 de probe.


Pub