Peste 400 de angajați ai statului infectați cu Covid-19 vor primi indemnizația unică de 16 mii de lei, din donațiile cetățenilor

Alți 409 lucrători din domeniul sănătății, precum și angajați ai MAI și ai autorităților pulice locale, care s-au infectat cu Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu vor primi câte o indemnizație unică de 16 mii de lei. În acest sens, Guvernul a aprobat, astăzi o hotărâre privind alocarea unei sume de peste 6 milioane de lei, din Fondul de intervenție, bani adunați din donațiile persoanelor fizice și juridice, precum și a partidelor politice.

Foto: UNIMEDIA

Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de intervenție al Guvernului 6 milioane 544 mii lei pentru ca cei peste 400 de angajați ai instituțiilor de stat diagnosticați cu Covid-19 să primească indemnizația de 16 mii de lei. Este vorba de 72 persoane angajate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și 337 persoane din instituții bugetare și instituții medico-sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autorităților publice locale.

Potrivit ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, banii vor fi repartizați instituțiilor de stat, după cum urmează:

LISTA autorităţilor APC și APL care vor primi bani pentru cordarea indemnizaţiilor unice angajaților infectați cu COVID-19 / Sursa:gov.md

„Acești bani sunt tranferați de pe contul trezorerial deschis pentru colectarea donațiilor. Este efortul întregii societăți, al agenților economici, persoanelor fizice, partidelor politice, fapt pentru care le mulțumesc tuturor celor care contribuie la acest fond, ca să achităm aceste indemnizații”, a precizat premierul Ion Chicu.

Până în prezent, 404 angajați au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.


Pub