(video) Slusari: Dacă Andrei Năstase devine premier, Platforma DA oricum va avea candidatul său la prezidențiale

Scenariul unde Andrei Năstase este premier, iar Maia Sandu candidat la prezidențiale, are dreptul la viață. Cel puțin asta spune vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari în cadrul emisiunii UNInterviu de la UNIMEDIA.

Slusari mai punctează că acest lucru nu exclude că Platforma Demnitate și Adevăr va avea propriul candidat.

„Eu la moment nu văd, doar dacă Maia Sandu o să își schimbe părerea. Sau dacă va exista o altă conjectură politică, dacă ceva se întâmplă extraordinar, putem să analizăm lucru. Teoretic, dacă Andrei Năstase poate fi susținut în calitate de prim-ministru, și nu doar teoretic, eu sper că sunt șanse. Desigur, atunci, probabil nu Andrei Năstase va fi contracandidatul din partea Platformei DA la prezidențiale. Dacă Andrei Năstase mâine devine prim-ministru, nu mâine, devine în iulie prim-ministru, evident că va fi ocupat cu țara și nu va fi candidat la prezidențiale. Dar asta nu înseamnă că Platforma DA nu va avea propriul candidat”, a declarat Slusari.

Anterior, tot în emisiunea UNInterviu, Maia Sandu a spus că a fost o discuție cu Andrei Năstase atunci când lidera PAS a fost susținută la funcția de premier. Năstase i-a spus că va candida la funcția de președinte.


Pub