Guvernul a desemnat cel mai bun inventator al anului 2019 din Republica Moldova. Cine este acesta

nicolae-eremia-e1574675274157

Premiul Guvernului Republicii Moldova pentru cel mai dotat inventator al anului 2019, în valoare de 10 000 de lei, a fost obținut de Nicolae Eremia, doctor habilitat în științe agricole, profesor universitar la catedra „Zootehnie specială” a Universității Agrare de Stat din Moldova, pentru ciclul de invenții din domeniul medicinei veterinare.

În perioada 20-23 noiembrie 2019, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” S.A., a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate (EIS) „Infoinvent”. În cadrul acesteia, Nicolae Eremia, doctor habilitat în științe agricole, profesor universitar la catedra „Zootehnie specială” a Universității Agrare de Stat din Moldova, a fost considerat de către juriu drept cel mai dotat inventator și desemnat candidat la Premiul Guvernului Republicii Moldova, pentru ciclul de invenții din domeniul medicinei veterinare.

Premiul anual al Guvernului Republicii Moldova pentru cel mai dotat inventator a fost instituit în scopul stimulării activităţii inovaţionale. Premiul de 10 000 de lei se achită din fondul de rezervă al guvernului, iar inventatorul-pretendent la Premiul anual al Guvernului Republicii Moldova pentru cel mai dotat inventator este selectat de către juriul Expoziţiei Internaţionale Specializate „Infoinvent” în conformitate cu prevederile Regulamentului privind Premiul anual al Guvernului Republicii Moldova pentru cel mai dotat inventator.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente