(video) Andrei Năstase: Plahotniuc e în drum spre Chișinău și va ajunge prin intermediul unor politicieni de dreapta, de stânga

Fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi în drum spre Chișinău și va ajunge la destinție din cauza „egourilor unor politicieni de pe dreapta și de pe stânga” ce fac diferite „târguri politice”. Declarația aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase, făcută într-un live pe pagina sa de Facebook.

„În Republica Moldova se fac niște jocuri foarte periculoase. Ați văzut manifestările lui Dodon, dar și a celorlalți, ați văzut cum și-au intensificat activitățile Șor și Plahotniuc.

Vreau să vă spun câteva lucruri simple. Plahotniuc e pe drum la Chișinău. Plahotniuc are toate șansele să se întoarcă la Chișinău. Cum o face? Prin intermediul la tot felul de politicieni. De dreapta, de stânga, de care vreți, care au pus mai presus de orice propriile lor ego-uri. Ego-sistemele lor au făcut ca RM să fie divizată. Vă spun cu toată responsabilitatea. Plahotniuc e pe drum și face lucrul în mod metodic”, a declarat Andrei Năstase.

Declarația liderului Platformei DA vine în contextul discuțiilor pe arena politică privind constituirea unei noi coaliții de guvernare de către partidele de opoziție. Vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari a declarat că Platforma DA este gata să debarce actualul Guvern, dar nu va face alianță „și cu dracul”. Asta în contextul în care fostii lor colegi din Blocul ACUM, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că este gata de o alianță „și cu dracul”, referindu-se la Partidul Democrat, „în formula sa inițială”, adică și cu deputații conduși de Andrian Candu, ce au părăsit între timp PD.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, când a fost creată o alianță de guvernare între PSRM și Blocul ACUM. Acesta este dat în căutare internațională pe mai multe capete de acuzare, și s-ar afla în SUA. Ultimul mesaj a lui Vlad Plahotniuc a fost pe data de 13 martie, pe pagina sa de Facebook, în care anunța că este bine și că regretă ce se întâmplă în RM.


Pub