(video) Proteste la Piața Centrală. Manifestanții cer redeschiderea pieții din 16 mai: „Murim de foame”

Mai mulți comercianți s-au adunat în această după amiază la Piața Centrală pentru a discuta cu primarul capitalei despre problemele cu care se confruntă, în contextul în care doar piețile din Chișinău și Bălți rămân a fi închise. În frunte cu Consilierul municipal din partea fracțiunii Platforma DA, Ruslan Verbițchi au solicitat printr-un demers să fie redeschisă piața din momentul ridicării stării de urgență, adică de pe 16 mai. Aceștia au declarat că dacă nu li se va permite să revină la lucru, vor continua să protesteze. În acest sens, se vor întruni pe 16 mai, de la primele orele ale dimineții, au spus oamenii.

Foto: scresnshot

Potrivit consilerului, oamenii au aflat despre vizita primarului de pe o rețea de socializare, astfel au decis să vină pentru a discuta cu acesta, nefiind vorba despre un protest. Manifestanți au fost rugați să poarte măști de protecție.

La rândul său, primarul a declarat că există prerogativele care sunt la nivel de municipui, dar există și cele care sunt la nivelul CSE.

„Ultima decizie, piețile din Chișinău și Bălți au fost sistate. Urmează să fie examnita la CSE, iar noi ne vom conforma, pentru că orice derogare care ține de deciziile CSE este o încălcare a legislației”, a declarat primarul.

Primarul a efectut o vizită la întreprinderea municipală, pentru a verifica situația la fața locului și a decide ce măsuri sunt necesare să fie întreprinse în contextul lucrărilor de modernizare Potrivit noului concept, zona comercială din centrul capitalei urmează să fie amenajată după modelul piețelor altor țări, cu pavilioane și hale separate.


Pub