Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.05.2020

Comisia de control al finanțelor publice a audiat raportul de realizare a parteneriatului public-privat aferent modernizării Gărilor și stațiilor auto

Comisia de control al finanțelor publice a audiat raportul de realizare a parteneriatului public-privat aferent modernizării Gărilor și stațiilor auto

Comisia de control al finanțelor publice a examinat, în ședința de astăzi, convocată on-line, Raportul auditului conformității realizării parteneriatului public-privat aferent modernizării și eficientizării activității filialelor Î.S. „Gările și stațiile auto”.

Misiunea de audit a constatat că realizarea parteneriatului public-privat în cazul Gărilor și stațiilor auto s-a desfășurat cu nerespectarea întocmai a principiilor aplicate în domeniul parteneriatului public-privat în conformitate cu cadrul legislativ în vigoare. Potrivit concluziilor raportului, în consecință, în cadrul Gărilor și stațiilor auto s-a declanșat criza financiară. Acest lucru ar putea genera insolvabilitatea întreprinderii în perioadele de gestiune viitoare.

Totodată, auditul a mai stabilit că se menține riscul sporit de neatingere a obiectivelor proiectului de parteneriat public-privat, respectiv realizarea la un nivel redus a obligațiilor investiționale de către partenerul privat.

”Vom solicita Agenției Proprietății Publice să informeze Comisia de control al finanțelor publice asupra evoluțiilor în cazul dosarului privind Gările și stațiile auto”, a menționat Președintele Comisiei, Igor Munteanu.

Raportul de audit a fost remis Întreprinderii de Stat „Gările și stațiile auto” pentru implementarea recomandărilor expuse, Agenției Proprietății Publice și Ministerului Economiei și Infrastructurii - pentru luare de atitudine și asigurarea implementării recomandărilor, precum și Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova - pentru utilizarea informațiilor la adoptarea  deciziilor/inițiativelor aferente promovării politicilor statului în domeniul parteneriatului public-privat.

Auditul a fost realizat la solicitarea Parlamentului. Contractul de parteneriat public-privat privind modernizarea și eficientizarea activității filialelor Întreprinderii de Stat ”Gările și Stațiile Auto” a fost selectat pentru audit de Comisia parlamentară de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus