Covid-19 explicat: cum îți dai seama că ești infectat?

There are a few home remedies you can try for a fever.

PE SCURT

Moldova.org continuă seria defilmulețe explicative despre coronavirus.

Mai sunt cinci zile până se încheie starea de urgență din țară, dar virusul nu se duce nicăieri. El rămâne cu noi, nu se știe pe cât timp. Așa că, de data aceasta îți explicăm cum îți dai seama că ești infectat cu coronavirus.

PE LUNG

Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, tusea uscată și oboseala.

https://www.facebook.com/129806020372483/videos/540523146850067/

Persoanele în vârstă și cu probleme medicale existente, cum ar fi hipertensiunea arterială, probleme cardiace și pulmonare, diabet sau cancer, prezintă un risc mai mare de a dezvolta o formă gravă a infecției cu coronavirus. Cu toate acestea, oricine poate fi infectat și se poate îmbolnăvi grav.

Simptomele mai puțin frecvente includ: dureri musculare, cefalee, dureri de gât, diaree, ochi roșii sau iritați, pierderea gustului sau a mirosului, erupție pe piele sau decolorarea degetelor de la mâini sau de la picioare sau chiar degerături.

80% dintre infecții sunt ușoare sau asimptomatice,

15% sunt infecții severe și

5% sunt infecții critice

Organizația Mondială a Sănătății recomandă: dacă ai simptome minore, cum ar fi tuse ușoară sau febră ușoară, în general nu este necesar să soliciți îngrijiri medicale. Rămâi acasă, autoizolează-te și monitorizează-ți simptomele.

Solicită îngrijiri medicale imediate dacă ai dificultăți în respirație sau durere/presiune în piept. Dacă este posibil, apelează în prealabil medicul tău de familie.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.