Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

12 Mai 2020 / 18:57

Mai multe acte privind reglementarea transportului ar putea fi modificate

Mai multe acte legislative, dar şi normative de reglementare a transportului ar putea fi modificate. Este promisiunea preşedintelui Igor Dodon, făcută la o şedinţă cu reprezentanții asociațiilor companiilor de transport, în contextul pierderilor provocate de pandemie. Igor Dodon i-a asigurat că Guvernul, dar şi Parlamentul vor întreprinde măsurile necesare pentru dezvoltarea acestui sector, relatează Mesager.

„Ne gândim la unele programe care să fie pentru toate sectoarele, poate activităţi fiscale, acoperirea dobânzilor la credite. Dar în afară de aceasta, eu vreau să mă întâlnesc cu fiecare sector separat. Cel mai probabil, după ce finalizăm aceste discuţii, eu vreau săptămâna viitoare cu colegii să pregătim într-un proiect unic ce ţine de modificarea actelor legislative, acte normative şi împreună cu Guvernul şi Parlamentul să ne aşezăm şi să vedem cum îl promovăm”, a declarat preşedintele.

Pandemia de Coronavirus a cauzat pierderi uriaşe transportatorilor, din cauza staţionării. Mai mulţi administratori de microbuze din capitală au cerut recent autorităţilor să fie scutiţi de taxele locale pentru lunile martie şi aprilie. Totodată, ei au solicitat şi iniţierea unor discuţii privind modul în care îşi vor desfăşura activitatea după încetarea stării de urgenţă.

Comentarii