02:26:29 29.03.2024
Stiri

Putin îi scoate pe ruși la MUNCĂ, în ciuda faptului că pandemia COVID - 19 face ravagii în Rusia

Știri 12.05.2020 11:31 Vizualizări1054 Autor: Ziarul National
Putin îi scoate pe ruși la MUNCĂ, în ciuda faptului că pandemia COVID - 19 face ravagii în Rusia


Vladimir Putin a declarat luni că ordinele de ședere la domiciliu pentru majoritatea lucrătorilor din Rusia se vor încheia săptămâna aceasta, chiar dacă țara a înregistrat o creștere record a noilor infecții cu noul coronavirus, relatează RFI.

Cu peste 220.000 de cazuri confirmate și o creștere constantă de peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus zilnic, Rusia se află acum pe locul patru în topul global al infecțiilor totale, după Statele Unite, Spania și Marea Britanie.

În ciuda cifrelor care sugerează că pandemia din Rusia nu arată niciun semn de încetinire, Vladimir Putin a anunțat că perioada „fără muncă” a țării se va încheia marți.

Kremlinul a introdus măsurile de izolare la sfârșitul lunii martie, spunând că rușii care nu lucrează în locuri de muncă esențiale ar trebui să rămână acasă, primindu-și totuși salariile, demers venit ca parte a eforturilor de a opri evoluția virusului.

„Începând de mâine, 12 mai, perioada națională fără muncă se va încheia pentru toate sectoarele economiei”, a spus Putin în cadrul unei întâlniri cu oficialii responsabili de evoluția virusului în Rusia.

Președintele a spus că regiunile Rusiei cărora li s-a oferit libertate de a introduce diferite măsuri antivirus vor putea menține toate restricțiile necesare pentru a încetini pandemia, decizia depinzând de gravitatea cazurilor.

Oficialii au pus creșterea ratei zilnice de cazuri pe seama testării agresive, chiar și a celor care nu prezintă simptome. Guvernul spune că a efectuat peste 5,6 milioane de teste.

„Este în interesul tuturor ca economia să revină repede la normal”, a spus Putin, adăugând că agricultura, construcțiile și energia ar trebui să fie repornite primele.

„Epidemia și restricțiile asociate au avut un impact puternic asupra economiei și au lezat milioane de cetățeni”, au spus oficialii în timpul întâlnirii.

Pe măsură ce oamenii încep să se întoarcă la muncă, evenimentele în masă sunt în continuare suspendate și trebuie să fie respectate „cerințe stricte de salubrizare”, a mai spus Putin.

Vecinii Rusiei, Ucraina și Georgia au început să relaxeze restricțiile luni, în timp ce Kazahstanul și-a ridicat starea de urgență.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md