20:01:39 19.04.2024
Stiri

Dodon ar putea PIERDE deputați din fracțiunea PSRM, aceștia fiind interesați de DEMITEREA Guvernului Chicu și ÎNVESTIREA unui nou executiv alături de partidele de opoziție

Politică 12.05.2020 11:50 Vizualizări4710 Autor: Ziarul National
Dodon ar putea PIERDE deputați din fracțiunea PSRM, aceștia fiind interesați de DEMITEREA Guvernului Chicu și ÎNVESTIREA unui nou executiv alături de partidele de opoziție jurnal.md


Un nou guvern proeuropean ar putea fi învestit chiar cu voturile unor deputați din Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), consideră parlamentarul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Igor Munteanu. Acesta este convins că Guvernul Chicu trebuie demis imediat și învestit un nou executiv.

„Nu mă interesează acum de ce culoare este pisica, dar e important să prindă șoareci”, a argumentat Munteanu în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, în contextul în care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu ar fi dispus să voteze alături de Partidul „ȘOR” învestirea noului guvern.

„Noi nu facem coaliție și nu suntem pregătiți să semnăm niciun fel de document. Pe noi ne interesează ca acest guvern care își bate joc de populație, care nu a făcut nimic să oprească pandemia, să ajute businessul care se sufocă, să plece. Termenul de coaliție antiguvernamentală este fals. Nu e niciun fel de coaliție antiguvernamentală. S-ar putea ca mulți deputați din PSRM să voteze. Poate vor un guvern nou, împrospătat. Eu admit acest lucru. Și anumiți deputați de la PD ar putea să voteze”, a menționat Munteanu.

Reprezentantul PAS, deputatul Sergiu Litvinenco, susține că formațiunea Maiei Sandu va vota pentru demiterea Guvernului Chicu doar dacă va exista certitudinea că există voturi pentru învestirea unui nou executiv, fără voturile Partidului „ȘOR”.

În replică, Igor Munteanu a precizat că acum R. Moldova nu poate primi niciun cent de la partenerii externi, iar acest lucru se întâmplă din cauza că Guvernul Chicu este izolat.

„Cu un alt guvern ar fi o șansă. Nu mă interesează acum de ce culoare este pisica, dar e important să prindă șoareci. Oricare voturi din Parlament ar trebui să ajute la instalarea unui guvern responsabil”, a argumentat Igor Munteanu.

„Noi, cei de la PAS, categoric nu intrăm în discuții cu Partidul „ȘOR”. Nu putem vota pentru demiterea actualului guvern, dacă nu avem certitudinea că există voturi pentru învestirea unui nou guvern, fără voturile Partidului „ȘOR”, a punctat Litvinenco.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, a precizat că formarea unei coaliții nu trebuie să fie un scop în sine. „Partidul „ȘOR” vrea să facă regulă. Formarea unei coaliții nu înseamnă automat că lucrurile vor fi pozitive. Avem exemplul coaliției dintre PSRM – PD. Acum avem nevoie de voință politică. Dacă trebuie, atunci trebuie”, a conchis Ulanov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md