10:38:23 28.03.2024
Stiri

Oportunitate pentru partidele proeuropene de a-l IZOLA definitiv pe Igor Dodon: „Acesta trebuie trimis pe BANCA ACUZAȚILOR pentru acțiuni de trădare de patrie”

Actualitate 12.05.2020 15:34 Vizualizări4773 Autor: Ziarul National
Oportunitate pentru partidele proeuropene de a-l IZOLA definitiv pe Igor Dodon: „Acesta trebuie trimis pe BANCA ACUZAȚILOR pentru acțiuni de trădare de patrie” Facebook


Președintele Igor Dodon și PSRM, care au izolat R. Moldova pe plan internațional, ar trebui acum să fie izolați pe plan intern, în contextul evoluțiilor politice din ultima perioadă. Astfel, reprezentanții forțelor politice proeuropene din Parlamentul R. Moldova, așa cum au decis alegătorii la alegerile din 24 februarie 2019, trebuie să facă front comun și să pună punct guvernării „socialisto-oligarhice”, a declarat deputatul și liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu.

„R. Moldova este în fața unei crize umanitare fără precedent, determinată de efectele sociale și economice ale pandemiei, peste care se suprapun consecințele unei guvernări iresponsabile asumate de PSRM și PD în noiembrie 2019.

Scindarea PD în două entități, plecările succesive ale deputaților democrați spre alte partide și formațiuni politice au pervertit și compromis grav votul exprimat de cetățenii R. Moldova pe 24 februarie 2019. În repetate rânduri, după înlăturarea lui Plahotniuc, PUN a chemat forțele proeuropene din Parlament să se conformeze alegerii făcute de cetățenii R. Moldova și să procedeze la constituirea unei majorități parlamentare proeuropene, care să așeze statul pe făgașul angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere, semnat cu UE în 2014”, a precizat Țîcu.

Astfel, acesta spune că acum este momentul potrivit pentru a-l trimite pe Dodon pe banca acuzaților, sugerând că trebuie să facă front comun reprezentanții Blocului „ACUM”, PD și cei care s-au desprins din formațiunea lui Pavel Filip.

„Evoluțiile politice din ultimele zile au creat premisele constituirii unui opoziții puternice împotriva guvernării lui Igor Dodon, care ține captiv și în izolare internațională un întreg stat. PUN consideră că este necesar ca izolării internaționale în care se află Igor Dodon să i se adauge și izolarea internă. PUN face apel la toate forțele politice și parlamentarii preuropeni, care s-au regăsit în diferite construcții politice. Voturile date pentru „Pro Moldova”, pentru PD, pentru Vitiuc și Ivanov sunt de factură proeuropeană, care trebuie respectat. Cu toții trebuie să fim conștienți de pericolul pe care îl reprezintă Igor Dodon și guvernarea sa și nimeni să nu accepte niciun fel de discuții și negocieri cu acesta.

Demararea unor negocieri cu Igor Dodon ar fi o palmă dată atât cetățenilor R. Moldova, cât și partenerilor externi, în special României, față de care acesta și guvernarea sa au manifestat în repetate rânduri ostilitate”, este convins Octavian Țîcu.

În opinia politicianului, izolarea lui Igor Dodon și continuarea demersurilor de răsturnare a acestei guvernări socialisto-oligarhice sunt singurele posibilități de a scăpa țara de un dezastru politic, economic și umanitar.

„Igor Dodon nu mai poate fi un partener de dialog pentru nicio formațiune declarat proeuropeană. Va trebui să găsim un compromis în privința acestei majorități și învestirea unui guvern de sorginte proeuropean. Trebuie să fie un guvern neasumat politic de nicio formațiune, dar care să respecte vorul exprimat de cetățenii R. Moldova.

Reconfigurarea forțelor politice de orientare proeuropeană trebuie să asigure R. Moldova ieșirea din situația dificilă în care s-a pomenit, prin scoaterea PSRM de la guvernare și trimiterea lui Igor Dodon pe banca acuzaților, pentru acțiuni de trădare de patrie, dar și prin asigurarea unui context de normalitate pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale în toamna acestui an”, a conchis Octavian Țîcu.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md