21:04:39 19.04.2024
Stiri

MULȚUMESC, ROMÂNIA! Cetățenii R. Moldova au adresat o SCRISOARE de mulțumire ROMÂNIEI: „Acești oameni te-au primit sub un POD, la marginea orașului, sperând că așa nu vom ști că ai venit să ne ajuți...”

Actualitate 12.05.2020 18:47 Vizualizări2844 Autor: Ziarul National
MULȚUMESC, ROMÂNIA! Cetățenii R. Moldova au adresat o SCRISOARE de mulțumire ROMÂNIEI: „Acești oameni te-au primit sub un POD, la marginea orașului, sperând că așa nu vom ști că ai venit să ne ajuți...”


România a acordat cel mai substanțial ajutor R. Moldova în lupta cu pandemia COVID – 19. În primul rând, a trimis o echipă de peste 40 de cadre medicale, care pentru două săptămâni vor lucra cot la cot cu medicii din R. Moldova pentru a salva vieți, dar și un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro. Este vorba de echipamente medicale, dar și medicamente.

Autoritățile române și-au dorit ca acest ajutor să fie transmis în Piața Marii Adunări Naționale, însă acest lucru nu a fost permis de guvernarea lui Igor Dodon. Ceremonia a avut loc sub podul de la Telecentru, lucru care a nemulțumit cetățenii R. Moldova.

Pentru a repara comportamentul autorităților de la Chișinău, cetățenii R. Moldova au transmis un răvaș României, în semn de mulțumire pentru tot ce a facut, face și va face pentru cel de-al doilea stat românesc.

Scrisoare de mulțumire către România

pentru ajutorul necondiționat și dezinteresat,

semnată de mine și de toți cetățenii care ar fi vrut

să te primească în casa mare cu brațele larg deschise.

Bună ziua, România!

Îți scriu ca să-ți mulțumesc pentru ajutorul tău, dat cu tot sufletul, fără a cere aplauze, fără a pune condiții, ci din dorința sinceră de a fi alături de noi, cei din Basarabia.

Știu că și ție îți este foarte greu în această perioadă a pandemiei care pare că nu se mai oprește. O pandemie care a lovit în toți și care poate fi doborâtă doar prin solidaritate și unitate. Țările din familia europeană și-au dat o mână de ajutor una alteia, iar tu, draga mea Românie, ai sărit în ajutorul țării mele. Iar țara mea înseamnă medicii, asistenții medicali, șoferii de ambulanțe, profesorii, vânzătorii, brutarii, agricultorii, întreprinzătorii, pensionarii, copiii. Țara mea nu înseamnă grupul de oportuniști aroganți care și-a tras sub ei puterea. Acești oameni trăiesc cu iluzia că sunt stăpânii locului unde noi trăim. Acești oameni sunt în stare să respingă un ajutor dat oamenilor din cauza îngâmfării proprii. Anume acești oameni te-au primit sub un pod la marginea orașului, sperând că așa nu vom ști că ai venit să ne ajuți. Ei speră că, prin acțiunile lor rușinoase, te vor determina să-ți dispară dorința de a mai sprijini pe viitor Moldova. Da, o gazdă care primește oaspeții încărcați cu ajutoare la poartă, și nu în casa mare ar vrea ca acei oaspeți să facă cale întoarsă. Însă ei sunt prea egoiști și nepricepuți ca să înțeleagă că ajutorul a venit în pofida obrăzniciei lor, a venit pentru oamenii țării mele.

Te rog să ții minte acest lucru și să nu mă confunzi niciodată cu ei.

Eu am simțit rușine și tristețe față de modul în care ai fost primită în casa mea. Îmi cer iertare că ai fost întâmpinată așa. Vreau să știi că ai fost primită cu bucurie în casa mea și în sufletul meu fără a avea nevoie de permisiune. Acum, oricât de greu ți-ar fi și ție, tu ai ales să împarți cu noi din ce ai – medici, medicamente, echipamente medicale. Nu ne-ai cerut nimic în schimb, vrei doar să ne știi bine și sănătoși pe noi, cei de aici.

Îți mulțumesc, România, pentru tot ceea ce faci pentru mine și știu că va veni ziua în care ajutorul tău va fi primit cu bucurie, cu ușile larg deschise.

Cu drag,

Eu,

Cetățean al Moldovei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md