Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

11 Mai 2020 / 10:02

Igor Dodon: Negocierile privind creditul din Federaţia Rusă vor fi reluate

Guvernul Republicii Moldova se va adresa Guvernului Federaţiei Ruse pentru a iniţia noi negocieri asupra creditului de 200 de milioane de euro. Anunţul a fost făcut, în această dimineaţă, de preşedintele Igor Dodon, după şedinţa de lucru cu premierul şi preşedinta Legislativului.

„Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a luat o decizie prin care a anulat acest acord semnat între Guvernul Republicii Moldova şi Federaţia Rusă. Evident că nu suntem de acord cu această decizie a Curţii, aşa cum nu este de acord marea majoritate a cetăţenilor, dar hotărârea este. De aceea, am discutat astăzi şi am decis ca în următoarele zile Guvernul Republicii Moldova să se adreseze Guvernului Federaţiei Ruse pentru a iniţia o procedură nouă de negocieri asupra creditului de 200 de milioane de euro pentru necesităţile Republicii Moldova. Probabil săptămâna curentă, la şedinţa Guvernului, o astfel de iniţiativă va fi lansată”, a specificat Igor Dodon.

Şeful statului a mai anunţat că joi la Consiliul Suprem de Securitate vor fi discutate două probleme imporante: cu referire la furtul miliardului şi la Aeroportul Internaţional Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi. 

De asemenea, preşedintele a menţionat că după 15 mai, după anularea stării de urgenţă, ar putea fi reluate unele curse avia spre ţările unde sunt ridicate restricţiile de circulaţie.

 

Comentarii