02:55:21 19.04.2024
Stiri

Opoziția este AMENINȚATĂ de Dodon, căruia îi scapă situația de sub control: „O s-o primiți direct... Vom scăpa de RÂIA asta. Bateți din palme când doi-trei deputați părăsesc o fracțiune, iar unii ambasadori salută asta. În spate stă Plahotniuc”

Politică 11.05.2020 10:41 Vizualizări4262 Autor: Ziarul National
Opoziția este AMENINȚATĂ de Dodon, căruia îi scapă situația de sub control: „O s-o primiți direct... Vom scăpa de RÂIA asta. Bateți din palme când doi-trei deputați părăsesc o fracțiune, iar unii ambasadori salută asta. În spate stă Plahotniuc” agora.md


Președintele Igor Dodon susține că în spatele plecării mai multor deputați din PD ar sta anume Vlad Plahotniuc, care nu ar controla formațiunea lui Pavel Filip. Mai mult, acesta spune că liderii partidelor de dreapta, Maia Sandu și Andrei Năstase, „se bucură ca niște copii” când deputați democrați pleacă din fracțiune, acuzându-i, totodată, pe unii ambasadori că ar sprijini traseismul politic.

„Vedem ce se întâmplă în Parlament. R. Moldova nu are nevoie de crize politice, dar observăm că mai mulți deputați și-au părăsit fracțiunea, partidele cu care au acces în Parlamentul R. Moldova. S-a început practica vicioasă din Parlamentul trecut. Avem deja 13-14 deputați care și-au părăsit fracțiunile și partidele. Vreau să vă amintesc că, în Parlamentul trecut, Plahotniuc a distrus pe rând PLDM, PL, PCRM... Acum Plahotniuc încearcă să distrugă PD, pentru că nu-l controlează. Iar cei care vorbeau de valorile democrațice, Maia Sandu și Andrei Năstase, se bucură ca niște copii când au plecat doi-trei deputați dintr-o fracțiune. În ce am transformat noi Parlamentul și politica din R. Moldova?”, a întrebat astăzi Dodon.

Acesta acuză de complicitate și unii ambasadori acreditați în R. Moldova. „Eu nu voi accepta o majoritate formată din transfugi. Acum avem o majoritate formată din partide politice. Oponenții noștri visează în fiecare zi și se bucură ca niște copii pentru a crea o majoritate din transfugi. Cu ce sunteți mai buni decât Plahotniuc? Bateți din palme când s-au mai dus doi-trei deputați dintr-un partid, iar unii ambasadori salută acest lucru. Unde mergem și ce facem în această situație? Dacă vreți alegeri anticipate... O vorbă spune: teme-te de dorințele tale. Vreți să declanșați criza politică, vreți să declanșați alegeri parlamentare anticipate? Noi vom face față acestei poziții. Un cunoscut de-al meu spunea: dacă vezi că încăierarea este inevitabilă, atunci lovește primul. O s-o primiți direct. Vreți lucrul acesta? Atunci asumați-vă”.

Dodon mai spune că Plahotniuc, cel care ar sta în spatele operațiunii de reconfigurare a majorității parlamentare, ar fi început deja să împartă pielea ursului din pădure. „Unii formează deja guverne... Oamenii lui Plahotniuc și Șor. Vreți să faceți asta? Vreți să procedați cum s-a făcut în Parlamentul trecut? O să fiți taxați. Mai bine încercați, iar în acest sens mă adresez Zinaidei Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase să vă întâlniți și să discutați. Restul nu contrează. Șor a fost o greșeală că a trecut în Parlament. Ce face Candu acum e ceea ce a făcut anterior Plahotniuc. Cred că tot Plahotniuc stă acum în spate. Voi, acești patru lideri, dacă vedeți că se merge pe formula lui Plahotniuc, atunci mergeți la anticipate. Dacă va fi o decizie politică în acest sens, atunci se vor găsi și soluții pentru a declanșa alegeri anticipate și de a scăpa de toată râia asta din Parlament. La anticipate nu mai trece niciunul dintre aceștia care s-au vândut din trei-patru partide. Asta ar fi o soluție, dar voi vreți să vă asumați cu ei guvernarea. Eu vă urez sănătate, nu și succes. Asta pentru că o așa guvernare nu va fi”, a punctat președintele.

Sursa citată a mai adăugat că actualmente funcționează „o majoritate parlamentară solidă”, formată din 54-55 de deputați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md