01:07:10 24.04.2024
Stiri

DOC // MUȘAMALIZARE? Deputații PSRM, care ar fi implicați în spălarea banilor prin filiera Bahamas, audiați în calitate de MARTORI. Reniță: „Ce are a ne spune Stoianoglo despre aceste ilegalități?”

Politică 11.05.2020 12:01 Vizualizări3253 Autor: Ziarul National
DOC // MUȘAMALIZARE? Deputații PSRM, care ar fi implicați în spălarea banilor prin filiera Bahamas, audiați în calitate de MARTORI. Reniță: „Ce are a ne spune Stoianoglo despre aceste ilegalități?”


Familia prezidențială din R. Moldova, dar și mai mulți deputați ai PSRM ar fi implicați în spălarea banilor prin filiera Bahamas, însă în prezent s-ar încerca mușamalizarea acestui caz, susține deputatul Iurie Reniță, care a mai trimis astăzi o interpelare procurorului general, Alexandru Stoianoglo. Parlamentarul afirmă că are informații potrivit cărora unii deputați care ar fi implicați în această schemă, și anume Corneliu Furculiță, Petru Burduja, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco, ar fi fost audiați de procurori în calitate de martori în „dosarul Bahamas”.

Citește și: Toate DOCUMENTELE privind „finanțarea ilegală” PSRM și a campaniei prezidențiale din 2016 au ajuns la Procuratura Generală. Mingea este în terenul lui Stoianoglo: „Dosarul „Bahamas” - testul actului de justiție din partea procuraturii”

„N-aș vrea să cred că actualul șef al Procuraturii Generale urmează întocmai faptele reprobabile ale predecesorilor săi de a mușamaliza, din considerente politice, ilegalitățile comise de diverși factori decizionali și parlamentari. Tertipurile procedurale, ignorarea cu bună știință a prevederilor legale, tergiversarea examinării și finalizării cauzei penale nr. 2016970433, pornită pe faptul spălării de bani în proporții deosebit de mari din Federația Rusă, prin intermediul unor companii off-shore din Bahamas (aceștia fiind utilizați pentru finanțarea campaniei prezidențiale a Partidului Socialiștilor din 2016, avându-l ca principal beneficiar pe candidatul lor, Igor Dodon), ne conduce, în mod absolut firesc, la ideea că PG nu-și respectă obligațiunile sale constituționale și execută indicațiile politice ale șefului statului și ale reprezentanților PSRM”, menționează Iurie Reniță, care anterior a trimis procurorilor un set de acte vizavi de acest caz.

Citește și: DOC // Un deputat prezintă NOI DOVEZI despre implicarea cuplului prezidențial, Igor și Galina Dodon, în spălarea banilor prin BAHAMAS. Documentele au ajuns la PROCURATURĂ

Parlamentarul e revoltat că procurorii lasă impresia că nici nu au consultat documentele trimise de el și colegii săi, care ar demonstra implicarea unor deputați socialiști în spălarea banilor din Rusia, prin intermediul unor off-shoruri din Bahamas.

CITIȚI și DOC // Deputatul care s-a împrumutat cu jumătate de MILION de lei de la firma în care lucrează soția lui Dodon și a ASCUNS banii: „Să-i confere gradul de GENERAL de integritate”

„Cum altfel am putea califica faptul audierii între 9-20 martie 2020, în calitate de martori, a celor 27-29 de persoane implicate în spălarea de bani, printre care patru actuali deputați - Corneliu Furculiță, Pentru Burduja, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. Codul de Procedura Penală stabilește foarte clar și expres că „interogarea în calitate de martor a persoanei faţă de care există anumite probe că a săvârşit o infracţiune se interzice”. Oare chiar toate documentele pe care le-am prezentat anterior PG pe cazul respectiv nu ne demonstrează cu prisosință că au existat și există suficiente probe de a încadra fapta celor menționați mai sus în altă calitate decât cea de martori?

CITIȚI și DOC // DETALIUL care i-a dat de gol pe autorii „operațiunii Bahamas”, care vizează „FINANȚAREA ILEGALĂ” a PSRM din Federația Rusă

Oare pandemia de coronavirus i-a afectat atât de mult și pe colaboratorii Procuraturii, încât nu mai au capacitatea de a face distincția clară între calitatea de martor și cea de bănuit?

Ce au a ne spune procurorul de caz Victor Cazacu de la Procuratura Anticorupție și procurorul general Alexandru Stoianoglo despre aceste ilegalități, care sunt comise chiar sub supravegherea și cu implicarea lor directă?” întreabă Iurie Reniță.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md