08:10:20 29.03.2024
Stiri

Pretindea bani pentru a elibera infractori. Țuțu, dat pe mâna judecătorilor: Ce îi impută procurorii fostului deputat democrat

Social 11.05.2020 13:28 Vizualizări2064 Autor: Ziarul National
Pretindea bani pentru a elibera infractori. Țuțu, dat pe mâna judecătorilor: Ce îi impută procurorii fostului deputat democrat


Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, riscă ani grei de închisoare pentru trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat și expediat astăzi în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru aceste două capete de acuzare.

Potrivit acuzatorilor de stat, ex-deputatul ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat pentru a influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest.

Constantin Țuțu este cercetat, de asemenea, și pentru îmbogățire ilicită, însă în acest caz urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată. Procurorii așteaptă concluziile Agenției pentru Recupererea Bunurilor Ifracționale pentru a avansa în acest caz.

Constantin Țuțu a fugit din R. Moldova în vara anului trecut, după debarcarea democraților de la guvernare, iar în luna martie 2020 a revenit și s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, după ce fusese anterior arestat în contumacie.

În prezent, Țuțu este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md