Doi ex-deputați democrați aderă la Blocul antiguvernamental și se alătură echipei Partidului „ȘOR” în parlament

jhjh

Fracțiunea Partidul Politic „ȘOR” și-a suplinit rândurile cu doi deputați care au părăsit săptămâna trecută fracțiunea PDM. Este vorba de Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc.

Motivul acestor doi deputați de a părăsi PDM a fost dorința de a se alătura Blocului antiguvernamental lansat recent de grupul parlamentar Pro Moldova. În cele din urmă, ei au decis să adere la fracțiunea Partidul Politic „ȘOR”, componentă a acestei structuri. Cei doi deputați declară că doar alături de Partidul „ȘOR” vor putea să-și realizeze programul electoral.

Partidul Politic „ȘOR” salută, într-o declarație, anunțul celor doi deputați „care au decis în actualul context politic, când această formațiune a fost subjugată totalmente intereselor personale, de natură electorală ale lui Igor Dodon, să părăsească PDM și fracțiunea parlamentară a acestuia și să se alăture deputaților noștri”.

Formațiunea se arată convinsă că astfel va avea mai multe posibilități pentru a realiza programul său electoral, proiectele sociale și economice. „Partidul Politic «ȘOR» își asumă angajamentul în fața cetățenilor Republicii Moldova că va continua cu și mai multe eforturi, având în vedere și fortificarea echipei sale, toate inițiativele sale sociale și economice menite să redreseze situația economică a Republicii Moldova și nivelul de viață al cetățenilor.”

Și cei doi deputați menționează într-o declarație că nu sunt de acord să fie simple „mașini de vot” și consideră că doar în echipa Partidului „ȘOR” își vor putea realiza programul electoral. „Considerăm că singura formațiune politică din actualul parlament, care a demonstrat atașament față de interesele oamenilor, este Partidul Politic «ȘOR». Această formațiune politică, chiar dacă a fost în opoziție, a realizat proiecte sociale și de infrastructură importante și are un program economic viabil și soluții concrete pentru depășirea crizei cu care se confruntă țara”, potrivit declarației.

Amintim că în ultimul timp mai mulți deputați și aleși locali PDM au părăsit formațiunea, în semn de protest față de coaliția cu PSRM și îndepărtarea de la valorile și programul formațiunii.

Vezi și:

Cine sunt cei 12 deputați democrați care au părăsit fracțiunea PDM în anul 2020


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente