‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePiața mondială agricolă. Ce schimbări au avut loc la principalele burse

Piața mondială agricolă. Ce schimbări au avut loc la principalele burse

‹ adv ›
‹ adv ›

Piața Europeană

Potrivit Agritel, piețele ar trebui să se deschidă fără prea multe schimbări la începutul săptămânii. Astăzi este ultima zi în care mai pot efectuate înțelegeri privind contractele pentru grâul din mai 2020 pe Euronext. În plus, operatorii așteaptă raportul USDA de mâine, pentru a lua o nouă poziție, dacă va fi necesar.

Pe plan internațional, SUA a vândut 120.000 de tone de soia către destinații necunoscute și 686.000 de tone de porumb către China. Coreea de Sud a achiziționat 138.000 de tone de porumb din America de Sud.

Algeria revine la cumpărarea grâului pentru formarea loturilor din 16/31 iulie și 1/15 august.

FranceAgrimer și-a publicat ratingul săptămânal pentru culturi joia trecută. Starea grâului moale rămâne neschimbată – 54%, încadrându-se în categoria „de la bun la excelent”. De asemenea, neschimbată rămâne și starea orzului de toamnă – 53%. Calitatea câmpurilor cu orz de primăvară a fost depreciată la 64%, față de 65% din săptămâna trecută.

Scăderea prețurilor petrolului afectează multe programe din sectorul biocombustibililor, cum ar fi cel din Indonezia, care, deocamdată, abandonează programul de trecere de la B30 la B40.

‹ adv ›

Piața SUA

Performanța bună la bursele de la Chicago, vineri, pe fondul unor temeri a impactului temperaturilor scăzute, dar, mai ales, pentru a saluta relansarea relațiilor importante comerciale cu China.

Operatorii vor fi prudenți la începutul acestei săptămâni, în ajunul raportului lunar USDA, care va fi lansat mâine la ora 18.00 (ora de la Paris).

‹ adv ›

Fondurile au fost neto-cumpărători pentru 5.000 de loturi de porumb și 6.500 de soia și vânzători a 1.500 loturi de grâu.

Incertitudinea majoră pe piețe ține de cererea pentru produse. Care sunt consecințele actualei pandemii asupra capacității principalelor țări importatoare de a găsi fondurile necesare?

Piața regiunii Mării Negre

Piețele sunt închise astăzi la Kiev.

În ceea ce privește recoltele ce urmează a fi obținute, potrivit prognozelor cantitățile urmează să scadă și mai mult.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii