joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeRegulatorul de creștere Brevis de la ADAMA – tehnologia modernă în culturile de măr...

Regulatorul de creștere Brevis de la ADAMA – tehnologia modernă în culturile de măr și păr

Recomandate

Un proces complicat, însă necesar pentru o roadă bogată în plantațiile de măr și păr este rărirea chimică. Compania ADAMA Agricultural Solutions propune regulatorul de creștere Brevis, care asigură  echilibrarea numărului de fructe pe pom. Această acțiune este un element cheie în procesul de obținere a unor recolte calitative și cantitative. 

Folosită cu succes în Europa, tehnologia Brevis are drept scop îmbunătățirea mărimii și calității fructelor. Inovația produsului Brevis constă în asigurea unei recolte bogate prin optimizarea fructelor de mărime maximă și oferindu-le culoarea și aspectul de piață perfect. Experiențele internaționale confirmă că fără rărirea chimică nu există pomicultură modernă, Brevis poate crește considerabil eficiența economică și calitatea fructelor comercializate de către fermieri atât pe piața internă, cât și cea externă.

 În 2019, pomicultorii din Republica Moldova au avut în livezi pomi încărcați în exces, cu fructe de un diamentru mic și cu un grad redus de culoare, ceea ce a favorizat o recoltă parțial necalitativă.  Produsul inovativ Brevis, de la ADAMA, poate asigura numărul optimal de fructe la un pom, păstrând cele mai dezvoltate dintre ele și asigurând o repartizare uniformă a acestora în coroană.

În plus, utilizarea răririi chimice exclude rărirea manuală, face o economie de costuri și este ușor de aplicat, dar și îmbunătățește calitatea fructelor și programează recolta pentru anul următor. Substanțele active fiind metramitron și calciu format, combinația dintre cele două formează regulatorul Brevis, produs sub formă de granule și care se dizolvă foarte ușor în apă.

Modul de utilizare a regulatorului de creștere Brevis pentru cultura de măr este în doză de 1,1 – 2,2 kg/ha, în funcție de ritmul de creștere a soiului, atunci când dimensiunea medie a fructului central este de 8-10 mm. Dacă este necesar, pentru mărirea efectului de rărire se repetă tratamentul atunci când dimensiunea fructului central cuprinde între 12 – 14 mm și nu mai mult de 16mm. Cea de a doua aplicăre să fie efectuată la un interval de 5 – 10 zile după prima aplicare.

Pentru cultura de păr, Brevis se utilizează în doză de 1,65 – 2,2 kg/ha, atunci când dimensiunea medie a fructului central este de 12 mm. Se recomandă reducerea tratamentului la soiul de pere Conference. Dacă în cultura de măr se permite și o a doua aplicare, atunci în cultura de păr această acțiune este interzisă. 

Se recomandă utilizarea a 1000 l/ha de apă pentru a realiza o acoperire bună a frunzelor și a fructelor.

Brevis acționează asupra procesului de fotosinteză, eliminând fructele mici cu o capacitate redusă de dezvoltare păstrând fructele mai viguroase cu un potențial mai mare și o calitate superioară. Regulatorul de creștere se aplică la o temperatură ce nu coboară sub 10°C și la temperaturi ce nu depășesc 25°C. Nu se aplică pe frunzele umede, de aceea se interzice aplicarea produsului dimineața devreme sau imediat după ploaie.

Datorită utilizării regulatorului de creștere Brevis, livezile de măr și păr pot avea o coroană uniformă, fructe intens colorate și o sporire a gradului de înflorire în anul următor.

Mai bine de 20 de ani ADAMA este partenerul eficient de dezvoltare a fermierilor din Republica Moldova, oferind soluții inovative de ultimă oră, care contribuie la simplificarea activității agricultorului și cresc profiturile acestuia.

Adama
Adamahttps://www.adama.com/moldova/ro/
Cea mai mare companie de produse fitosanitare din lume cu o prezență neîntreruptă în Republica Moldova de peste 25 de ani!

Citește și ›

Advertoriale