Regimul de carantină din Etulia și Cișmichioi a fost sistat. Care localități rămân în izolare

Regimul de carantină din Etulia și Cișmichioi, instituit acum 14 zile, a fost ridicat astăzi. Astfel, activitatea posturilor de securitate la intrarea în aceste localități a fost stopată, iar locuitorii pot circula fără restricții. Măsurile de sistare a regimului special au fost coordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, reprezentată de șeful IGSU general Mihail Harabagiu.

Foto: IGSU

Pe parcursul a 14 zile, începând cu data de 25 aprilie, regimul de carantină în Etulia și Cișmichioi a fost monitorizat de 79 de persoane cu 27 unități de tehnică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Apărării.

Acțiunile organizate de angajații MAI și reprezentanții Forțelor Armate au fost pentru asigurarea securității cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale din Etulia și Cișmichioi.

Potrivit ultimei decizii a CSE, de mâine, și în raionul Glodeni, după aproape o lună izolare, va fi sistat regimul de carantină. Astfel, doar satul Talmaza din raionul Ştefan Vodă, precum şi oraşul Ştefan Vodă vor rămâne în izolare.


Pub