Circulația cu feribotul spre localitățile Molovata - Molovata Nouă a fost blocată din cauza deversării râului Nistru

În noaptea de vineri spre sâmbătă a fost deversată o cantitate importantă de apă din rezervorul hidrocentralei de la Dubăsari, astfel fiind imposibilă exploatarea feribotului care face legătura între localitățile Molovata - Molovata Nouă și Cocieri.

Foto: https://gov.md/

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic în comun cu Biroul politici de reintegrare s-au autosesizat imediat la interpelările administrației publice locale și a interpelat partea transnistreană, solicitând să fie asigurată circulația pe podul Dubăsari, pentru prestarea livrărilor de produse alimentare și de primă necesitate către localitățile Molovata Nouă, Cocieri și Corjova.

Feribot / Sursa:https://gov.md/
Feribot / Sursa:https://gov.md/

„Am avut discuții cu reprezentanții autorităților publice locale pentru a mă documenta cu situația curentă și am sesizat Misiunea OSCE în Republica Moldova în legătură cu acest caz. Libertatea circulației este una dintre principalele înțelegeri în cadrul Pachetului „Berlin+” și insistăm asupra realizării acesteia”, a declarat Cristina Lesnic.

Biroul politici de reintegrare rămâne în contact cu toți actorii interesați pentru a soluționa cât de curând posibil această situație.


Pub