Little Richard, legenda stilului de muzică rock 'n' roll, a murit la 87 de ani

Little Richard, pionier al stilului rock 'n' roll, a murit la 87 de ani, au anunțat fiul acestuia, Danny Penniman, și impresarul lui.

Foto: www.mirror.co.uk

Începând cu „Tutti Frutti” în 1956, Little Richard a lansat o serie de melodii devenite clasice: „Long Tall Sally” şi „Rip It Up” în acelaşi an, „Lucille” în 1957 şi „Good Golly Miss Molly” în 1958. Se considera „arhitectul rock 'n' roll-ului” și a inspirat pe mulți artiști deveniți clasici ai genului, inclusiv celebrii Beatles.

Născut în statul american Georgia, pe numele real Richard Wayne Penniman, Little Richard s-a numărat printre primele celebrităţi incluse în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986. Era cunoscut pentru stilul lui exploziv pe scenă, pentru vocea răgușită, pentru mișcările de dans și costumele extravagante, transmite Digi24.

Danny Penniman a declarat că nu se cunoaște deocamdată cauza morții tatălui său.

Starul a lansat cele mai mari hituri ale sale în anii 1950. Cu 11 fraţi, Little Richard povestea că a început să cânte ca să se diferenţieze de aceştia. În copilărie a fost influenţat de ritmurile specifice muzicii gospel, de atmosfera oraşului New Orleans, pe care le-a transpus apoi în compoziţii originale pentru pian. Tatăl său era predicator, dar avea şi un club de noapte. „M-am născut în mahala. Tata vindea whiskey, whiskey contrafăcut”, povestea Little Richard pentru Rolling Stone în 1970.

Artistul a plecat de acasă în adolescenţă, din cauza neînţelegerilor cu tatăl său, care, la început, nu îi suporta muzica. „Tata voia şapte băieţi, iar eu i-am stricat planurile pentru că eram gay”, a spus starul. Deşi şi-a făcut publică orientarea homosexuală, Richard a avut relaţii şi cu femei şi s-a căsătorit cu Ernestine Harvin, cu care ulterior a adoptat un fiu.

A avut un stil de viaţă extravagant, cu consum de droguri, alcool şi petreceri cu sex, la care nu uita să îşi ia Biblia.


Pub