Cum a reușit Valerie Lungu să aibă peste 300 000 de urmăritori pe TikTok și să facă bani din postări

valerie lungu articol

Valerie Lungu este o tânără care a reușit să transforme TikTok-ul dintr-un hobby în activitatea de bază din care face deja și bani. Tânăra, care locuiește în România și se adresează audiențelor de acolo, a povestit în cadrul conferinței Rockit despre succesul pe TikTok și strategiile de a capta audiența utilizatorilor.

Valerie a intrat pe TikTok după ce descoperise deja Instagram-ul și adunase și acolo o comunitatea numeroasă de urmăritori (circa 194 000). „În primă fază, am început să postez fotografii faine pe Instagram, iar la un moment dat am testat ceva nou, am început să fiu mai reală în fotografii și postări, iar lumea care mă urmărea a apreciat acest lucru.”

Pe TikTok poți să crești mult mai mult, spune Valerie, deși la început i se părea o prostie, așa cum încă mulți mai au această impresie. Aventura sa pe TikTok a început cu lip sync, care a continuat cu dublarea vocilor de copii.

@valerie.lunguMorning mood! ##quarantine ##foryou ##viral♬ nhạc nền – Nguyễn Như Hoài Niệm

„Contează să te stabilizezi pe un anumit tip de conținut”

Valerie a absolvit facultatea de actorie și școala de televiziune, studii care o ajută acum în activitatea pe TikTok, atât la crearea de conținut cât și la înțelegerea audienței. „Pe TikTok e important să alegi un tip de conținut și să te stabilizezi pe acesta. Unii fac styling cu haine, unii fac tranziții, ceea ce e foarte complicat, unii fac trucuri, iar alții dansează.”

La fel, important e să știi exact ce audiență țintești. Valerie spune că se adresează publicului de 24-35 de ani (cel de vârsta ei). Cu toate astea, e adevărat că copiii sunt mult mai activi pe social media și comentează mult mai mult. „Fiecare are o țară de bază, a mea e România. Ca să ajung populară la nivel internațional aș avea nevoie de 15-20 de mii de like-uri la o postare. Însă eu am decis să rămân pe audiența din România, motiv pentru care folosesc limba română în postări. Dacă vrei să ajungi la publicul internațional, trebuie să folosești engleza.”

Valerie crede că audiențele fac o tranziție acum, de la YouTube și Instagram la TikTok, iar cea din urmă devine aplicația nr. 1.

@valerie.lunguCum ai defini tu iubirea ? Ig:Valerie.lungu♬ sunet original – dorianpopahatz010

Cum să faci bani din TikTok

Valerie a povestit că TikTok-ul nu mai este o chestie pe care s-o faci din plictiseală, dar că poate deveni o activitate din care să câștigi bani, direct de la aplicație. „Când ajungi la un număr mare de urmăritori, oamenii care te urmăresc îți pot face cadouri, care se transformă în bani câștigați, o parte merg la TikTok, o altă parte – la tine pe card.” Mai sunt și campaniile comerciale, organizate de companii mari care adună influencer-i din toată lumea pentru a-și promova campania. Valerie a participat la două astfel de campanii.

La capitolul publicitate și campanii, Valerie spune că social media nouă, precum Instagram-ul și TikTok-ul, e cu mult în fața YouTube-ului, spre exemplu. Chiar și modul de promovare se transformă: „Când faci o plasare de produse pe TikT0k, nici nu trebuie să mai menționezi brandul, un simplu tag e mult mai eficient”.

TikTok-ing pe timp de pandemie

Valerie povestește că a folosit această perioadă pentru a munci la maximum și crede că pentru toți a fost o oportunitate să facă la fel, liceenii să învețe așa cum își doresc, copiii să se focalizeze pe hobbyurile lor.

@valerie.lunguCine știe câți ani am ???? Ig:Valerielungu ##brb ##foryou ##stamacasa♬ sunet original – alinrudeigabriel

Conținutul său de pe social media s-a distanțat însă de știrile despre coronavirus și a încercat să ofere audienței idei și inspirație de a face altceva. A încercat în același timp să dilueze hate-ul adunat pe rețele, explicând comentatorilor săi că bullyingul nu este ok.

@valerie.lunguCe îți place sa faci in trimisul liber !!!???? Ig:Valerie.lungu♬ sunet original – use4699765434


Rockit continuă azi. Evenimentul care include peste 40 de experți stelari se desfășoară online timp de două zile (8-9 mai) începând cu ora 10.00. Ziua a doua a conferinței va fi axată pe două categorii: soluții pentru industria creativă și soluții pentru educație, sănătate și smart living.

Experiența Rockit Conference în format nou online este accesibilă tuturor doritorilor. Pentru a putea urmări live-urile experților locali și internaționali este necesară înregistrarea pe site-ul conferinței. Organizatorii invită doritorii să fie parte din discuție și să interacționeze cu oratorii în chat-ul deschis al conferinței.

Rockit Conference a fost lansată în 2014, fiind dedicată educației, comunicării și transformării digitale. Una dintre misiunile conferinței este de a crea o comunitate unită pentru a susține tinerii lideri, a aduce impact și soluții alături de experți și colegi internațional.

Evenimentul este organizat de către Rockit Academy și Digital Communication Network cu susținerea Biroului pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, UNICEF Moldova, Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente