Sănătate

5 metode eficiente pentru purificarea aerului din casă

Deschide-ți ferestrele
Este o soluție evidentă, dar funcționează. Aerul proaspăt nu este inamicul. Deschide-ți ferestrele, spune specialiștii. Festrestrele închise toată ziua va permite acumularea de substanțe chimice și alergeni în interior. Chiar dacă locuiți într-un oraș poluat, așa cum este Bucureștiul, va trebui să deschideți ferestrele din când în când. Nu vrei să rămâi blocat într-o casă fără ventilație toată ziua, sunt de părere medicii. Deschiderea ferestrelor noaptea, când traficul s-a redus, poate fi o opțiune bună.

Plantele vor ajuta, dar nu foarte mult
Cercetările efectuate de NASA în anii ‘80 au descoperit că plantele elimină substanțele toxice din aer. Cu toate acestea, aceste studii au fost realizate în medii închise, similare cu condițiile din spațiu. Pe Pământ, plantele vor îmbunătăți calitatea aerului, dar nu atât cât de mult. Trebuie să aveți multe plante pentru a vedea un efect semnificativ asupra calității aerului, deoarece clădirile nu sunt pe deplin etanșe.

Minimizați poluanții din casă
Când gătiți, asigurați-vă că aveți o fereastră deschisă sau hota de la aragaz pornită. De asemenea, nu fumați în casă, deoarece persistă mult timp. Luați în considerare și produsele pe care le utilizați pentru a vă curăța casa. Chiar dacă recipientele sunt bine închise, substanțele chimice de curățare produc componente organice volatile.



Luați în considerare materialele din care e confecționat mobilierul

Pardoselile din lemn, mai degrabă decât covoarele, pot îmbunătăți calitatea aerului. Multe covoare sunt tratate cu formaldehidă. Acarienii de praf pot trăi în accesoriile de interior moi, precum pernele și saltelele.

Atenție la excesul de umiditate

Cel mai mare factor care afectează calitatea aerului în gospodăriile este umiditatea din interior., Scădeți nivelul de umiditate prin ventilație – și tratați urgent orice mucegai de pe pereți. După duș, îndepărtați umezeala, ștergând suprafețele. Și când vine vorba de rufe, încercați să le uscați afară, dacă este posibil, sau cel puțin într-un spațiu bine ventilat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *