Platforma DA, despre decizia CC: „A demonstrat fermitate și curaj, afirmându-se ca ultim bastion al democrației moldovenești”

Recunoașterea neconstituționalității acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat este un act definitiv al Curții Constituționale, care pune punct în această dispută. Cel puțin asta se arată într-o reacție a Partidului Platforma DA.

Foto: UNIMEDIA

Într-un comunicat, cei din Platfoma DA spune că această decizie a fost prununțată sub presiunea instituțiilor de forță ale statului și a unei presiuni fără precedent a președintelui statului asupra judecătorilor Curții. Platforma spune că CC a demonstrat fermitate și curaj, „afirmându-se ca ultim bastion al democrației moldovenești”. „Platforma DA a contestat acest acord fiind fermă pe ideea că este unul ilegal și total păgubos pentru Republica Moldova, de natură să provoace grave probleme de corupție și oportunități de delapidare a banilor publici, prin garantarea unor credite private de către guvernul Republicii Moldova, puse pe spatele cetățenilor. Rămânem ferm convinși că acest credit este un instrument de finanțare a campaniei electorale a președintelui Igor Dodon camuflat prin investiții în infrastructură.

Păstrarea independenței Curții Constituționale este în continuare vitală pentru funcționalitatea statului nostru. Platforma DA va milita pentru crearea unor instituții puternice în Republica Moldova, capabile să asigure drepturi și libertăți egale pentru toți cetățenii țării. Vom milita în continuare pentru fortificarea democrației și eliminarea oricărei forme de autoritarism. Curtea Constituțională ne-a oferit astăzi speranța că putem rezista și împotriva acestui regim neosovietic condus de președintele Igor Dodon”, se arată în comunicatl Platformei DA.

Amintim că, ieri, magistrații Înaltei Curți au declarat neconstituțional acordul de împrumut financiar de stat în valoare de 200 de milioane de euro, dintre Republica Moldova și Federația Rusă.


Pub