O delegație a OMS a efectuat o vizită în stânga Nistrului, în contextul crizei provocate de pandemia noului coronavirus

La solicitarea Chișinăului, delegația ONU, condusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a întreprins o vizită tehnică în data de 6 mai la Tiraspol, pentru a verifica modul în care este gestionată criza provocată de noul coronavirus.

Foto: BPR

Reprezentanții OMS și UNICEF au luat cunoștință de nivelul de organizare a serviciilor de sănătate în lupta și controlul pandemiei, vizitând mai multe instituții medicale și de îngrijiri pe termen lung. Un accent special a fost pus pe supravegherea și evaluarea riscurilor, prevenirea și controlul infecțiilor, gestionarea cazurilor și testarea.

Ofițerii tehnici din domeniul sănătății din cadrul OMS și UNICEF au formulat recomandări pentru activitățile ulterioare, în conformitate cu acțiunile ONU la nivel mondial de luptă împotriva Covid-19, informează Biroul Politici pentru Reintegrare (BPR).

Potrivit acestora, în perioada imediat următoare, OMS va prezenta autorităților constituționale ale Republicii Moldova un set de recomandări privind supravegherea epidemiologică, prevenirea și controlul infecției, depistarea precoce și managementul clinic al COVID-19 după vizita din regiunea transnistreană.

BPR precizează că delegația OMS la Tiraspol a fost însoțită de reprezentanții OSCE.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie a anului curent, Chișinăul a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății să trimită o misiune strict tehnică în regiunea transnistreană, parte componentă a Republicii Moldova, după ce OSCE a informat despre lipsa planurilor de convocare a reuniunii în format 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean, cerută de Chișinău, la care să fie examinată situația Covid-19 și aspectele de sănătate în regiune


Pub