CNA, despre acuzațiile președintelui Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM: Nu comentăm

Centrul Național Anticorupție anunță că se abține de la comentarii, drept reacție la acuzațiile președintelui Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, care a declarat că instituția „este inactivă sau chiar dă o mână de ajutor autorităților actuale, pentru a transforma independența Curții Constituționale într-o parodie”.

Foto: UNIMEDIA

La solicitarea UNIMEDIA de a veni cu o reacție la acuzațiile ce au fost aduse Centrului Național Anticorupție, ofițera de presă a instituției, Angela Starinschi, ne-a comunicat că CNA se va abține de la comentarii în acest sens.

În urma evoluțiilor recente din Republica Moldova, legate de presiunea continuă asupra Curții Constituționale și apelul Domnicăi Manole, președinta CC, către toate instituțiile Uniunii Europene și internaționale, președintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova, Siegfried Mureșan a făcut o declarație de susținere pentru judecătorii constituționali.

Acesta a spus, printre altele, că „Uniunea Europeană urmărește cum coloana vertebrală a unei justiții independente - Procuratura, Centrul Național Anticorupție - este inactivă sau chiar dă o mână de ajutor autorităților actuale, pentru a transforma independența Curții Constituționale într-o parodie și instituția într-o obiect de valoare vândut celui care licitează cel mai mult”.

La 6 mai, președinta Curții Constituționale a declarat că CC se află într-o situație extrem de complicată, de natură să afecteze activitatea acesteia. În acest context, Domnica Manole a făcut un apel către Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliul Europei și întregul corp diplomatic acreditat în țara noastră. Potrivit Domnicăi Manole, „Curtea a devenit ținta atacurilor din partea unor demnitari de rang înalt, care au creat artifical o situație tensionată”.


Pub