(stop cadru) Este adevărat că Igor Dodon v-a trimis la ceremonie? Ion Chicu: „Pe mine mulți mă trimit în ultima perioadă”

Prim-ministrul Ion Chicu spune că a fost „trimis”, mai direct sau indirect, de mai multe persoane în ultima perioadă. Declarațiile a fost făcute în contextul subiectului cu privire la donațiile făcute de către Guvernul României pentru Republica Moldova.

„Este prima dată când eu am ieșit la o ceremonie de transmitere a donațiilor. Reporter: Da de ce nu ați ieșit și până acum? Chicu: Ministrul Sănătății se ducea, dar a fost un gest care chiar am vrut să îl apreciez.

Întrebat dacă este adevărat că Igor Dodon la trimis în locul lui, Chicu a zis „Pe mine mulți mă trimit în ultima perioadă (n.r. declarație sarcastică)”, a precizat premierul.

Priviți interviul deplin aici.

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei (echivalentul 3,5 milioane de euro) sub forma unor materiale sanitare, necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu noul tip de coronavirus.

În același timp, amintim că Guvernul României a trimis în misiune de susținere o echipă de 42 de specialiști medicali care vor munci împreună cu medicii din Republica Moldova, în contextul gestionării situației epidemiologice. Misiunea va dura 15 zile, începând cu data de 30 Aprilie 2020.

Pe lângă ajutorul menționat mai sus, România asigură echipament de protecție specific pentru personalul și medicii români veniți la noi în țară, întrucât este o misiune umanitară: 3.000 de combinezoane de protecție, 6.000 de măști medicale, 6.000 de măști chirurgicale, 11.500 de perechi de mănuși, 1.000 de viziere și 10 izolete.


Pub