Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban a discutat cu ministrul Educației și Cercetării despre instrumentele educaționale care facilitează învățarea la distanță

   1843

Primarul general, Ion Ceban, a avut vineri o întrevedere cu Ministrul Educației și Cercetării, Igor Șarov. Discuțiile celor 2 oficiali s-au axat pe mai multe subiecte privind desfășurarea procesului educațional la distanță, în instituțiile de învățământ preuniversitar, precum: dezvoltarea etapei a II-a a Proiectului „Educație Online", completarea și adaptarea bibliotecii digitale la nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale, elaborarea lecțiilor video din cadrul platformei online, în conformitate cu curriculumul național etc.

Ion Ceban a ținut să remarce că platforma „educatieoline.md" asigură cu resurse educaționale deschise standardizate toți beneficiarii sistemului educational național, nu doar cei din municipiul Chișinău. Totodată, inițiativa municipalității favorizează extinderea practicilor de utilizare şi producere a resurselor educaționale deschise în procesul educațional la distanță, dar și în sălile de clasă.

Ministrul Igor Șarov a apreciat eforturile depuse de Primăria municipiului Chișinău pentru implementarea proiectului „Educație Online". Potrivit oficialului de la Educație, crearea unei infrastructuri de instrumente educaționale, care facilitează educația la distanță, este imperativ necesară, pentru ca eventualele crize care ar putea să apară în viitor, să găsească pregătit sistemul educațional din Republica Moldova din acest punct de vedere. În context, ministrul a subliniat că extinderea acestui proiect reprezintă o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Menționăm că Proiectul „Educație Online" este o inițiativă a Primăriei municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, creat cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea Edu Talk, Crunchyroll, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

În prima fază, biblioteca digitală include aproximativ 2500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele școlare, profil real și umanist (pentru învățământul general).

La final, oficialii au convenit asupra semnării unui memorandum de cooperare între Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării" privind asigurarea continuității proiectului.