07:48:33 25.04.2024
Stiri

DOC // Se pregătește DEMITEREA Guvernului Chicu. Opoziția pune bazele unui „bloc antiguvernamental”, la care sunt invitați și unii deputați din majoritatea PSRM-PD

Politică 08.05.2020 08:36 Vizualizări13543 Autor: Ziarul National
DOC // Se pregătește DEMITEREA Guvernului Chicu. Opoziția pune bazele unui „bloc antiguvernamental”, la care sunt invitați și unii deputați din majoritatea PSRM-PD


Grupul parlamentar „Pro Moldova” cheamă fracțiunile parlamentare de opoziție, precum și deputații din majoritatea parlamentară, „cărora la pasă de viitorul acestei țări”, să participe la constituirea unui bloc antiguvernamental, care să demită Guvernul Chicu. Această inițiativă a fost lansată după ce, ieri, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Acordul de împrumut cu Federația Rusă.

Potrivit grupului „Pro Moldova”, actualul Guvern a deraiat de la cursul european al R. Moldova și a uitat de cetățeni: „Guvernul Chicu a trecut toate liniile roșii, nu știe și nu poate asigura funcționalitatea republicii, acest Guvern trebuie să plece imediat”.

Grupul format din opt deputați desprinși din PD spun că susțin „învestirea unui guvern responsabil, care va fi capabil să gestioneze criza din sănătate, să elimine sărăcia, să susțină cetățenii și mediul de afaceri, să readucă R. Moldova pe parcursul european”.

„Sub aceste deziderate chemăm fracțiunile și grupurile parlamentare de o poziție și toți deputații de bună credință din majoritatea parlamentară actuală să ne mobilizăm în fața pericolului dictaturii și falimentul statului de drept. În locul actualei majorități parlamentare să constituim o Unitate de Solidaritate. Împreună, într-un bloc antiguvernamental, putem debarca această guvernare”, se arată în declarația remisă de „Pro Moldova”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md