00:39:19 17.04.2024
Stiri

DOC // Se RUPE fracțiunea PD, iar Dodon poate rămâne fără majoritate parlamentară. PATRU deputați de la PD părăsesc formațiunea lui Pavel Filip

Politică 08.05.2020 09:37 Vizualizări11433 Autor: Ziarul National
DOC // Se RUPE fracțiunea PD, iar Dodon poate rămâne fără majoritate parlamentară. PATRU deputați de la PD părăsesc formațiunea lui Pavel Filip


Patru deputați ai Partidului Democrat (PD) au anunțat astăzi că părăsesc majoritatea parlamentară PSRM – PD, dar și fracțiunea condusă de Dumitru Diacov, cel care zilele trecute l-a salvat pe Eugeniu Nichiforciuc de la excluderea din formațiunea lui Pavel Filip.

Deputații Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Elena Bacalu și Oleg Sîrbu au depus astăzi declarații la Secretariatul Parlamentului, prin care anunță că părăsesc fracțiunea lui Dumitru Diacov.

Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu spun că au luat această decizie în urma apelului făcut astăzi de grupul „Pro -Moldova” cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională.

Citește și: DOC // Se pregătește DEMITEREA Guvernului Chicu. Opoziția pune bazele unui „bloc antiguvernamental”, la care sunt invitați și unii deputați din majoritatea PSRM-PD

„În urma discuțiilor care au avut loc la ultima sedință a fracțiunii PD, am înțeles definitiv că nu mai suntem o echipă capabilă să facem față provocărilor de ultima oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice! Astăzi, împreună cu colegul Vladimir Vitiuc, am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională. Nu mai avem timp de ezitări. Trebuie să acționăm prompt și urgent”, argumentează Ivanov părăsirea fracțiunii și PD.

Și deputata Elena Bacalu se alătură grupului „Pro Moldova”.

„Am luat act de apelul lansat de fostul coleg și liderul echipei „Pro Moldova”, Andrian Candu, cu privire la consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională. Consider că este o inițiativă salutabilă în contextul crizei prin care trece R. Moldova, în mod special, sistemul de sănătate. Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății. Din păcate, împreuna cu echipa PD aceste deziderate deja nu mai sunt posibil de realizat. Prea multe ezitări și dezamăgiri.

Vreau să cred că cetățenii care au aplicat ștampila în buletinul de vot pentru PD la ultimele alegeri parlamentare au votat, în egală măsură, și pentru mine, iar acum îmi vor susține poziția. Prin votul acordat mie a fost un mesaj clar al populației din sudul țării că vor să fie auziți, că au nevoie de proiecte de infrastructură în regiune, vor să fie prezenți la guvernarea statului pe principiul proporțional, vor sa fie cetățeni deplini ai R. Moldova, fiindu-le create astfel de condiții încât să nu-și mai dorească să părăsească țara.

Am citi și mesajele de „adio” ale unor colegi, m-am regăsit în ele și am conștientizat că vreau și eu sa trăiesc aceleași sentimente de independență și libertate în luarea deciziilor, precum și să fiu auzită, iar prin vocea mea sa fie auziți cetățenii, care m-au votat, pentru a le reprezenta interesele în Legislativ. Am văzut și reacția altor colegi, una „necomentabilă”. O nouă lecție neînsușită! Astfel, declar că începând cu ziua de astăzi părăsesc majoritatea parlamentară, fracțiunea și PD! În vederea soluționării în comun a sarcinilor trasate ader la grupul „Pro Moldova” din Parlament și la platforma de unitate și solidaritate”, a declarat Bacalu.

De menționat că PD pierde deja 12 deputați de la începutul anului curent. În luna februarie, fracțiunea PD a fost părăsită de Andrian Candu, Vlad Cebotari, Corneliu Padnevici, Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc și Eleonora Graur. A urmat Gheorghe Brașovschi, iar săptămâna trecută - și Ruxanda Glavan. Astăzi din PD au plecat Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Elena Bacalu și Oleg Sîrbu.

Actuala majoritate parlamentară PSRM - PD are la ora actuală 54 de deputați.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md