03:23:27 25.04.2024
Stiri

Un partid parlamentar ADERĂ la „blocul antiguvernamental” anunțat de Candu. „Actuala coaliție, în frunte cu Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze R. Moldova”

Partide/Comunicate 08.05.2020 10:41 Vizualizări3296 Autor: Ziarul National
Un partid parlamentar ADERĂ la „blocul antiguvernamental” anunțat de Candu. „Actuala coaliție, în frunte cu Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze R. Moldova”


Partidul Politic „ȘOR” susține că devine parte componentă a „blocului antiguvernamental” anunțat astăzi de liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu.

„Actuala coaliție de guvernare PSRM-PD nu face nimic pentru a identifica soluții de depășire a crizei și pentru a preveni consecințele. Partidul „ȘOR” constată că actuala guvernare este subjugată intereselor personale, de natură electorală a liderului de facto al PSRM, Igor Dodon, care urmărește doar scopuri politice și de îmbogățire personală și de grup, în detrimentul țării și cetățenilor”, se arată într-o declarație remisă de Partidul „ȘOR”.

Citește și: DOC // Se pregătește DEMITEREA Guvernului Chicu. Opoziția pune bazele unui „bloc antiguvernamental”, la care sunt invitați și unii deputați din majoritatea PSRM-PD

Potrivit formațiunii parlamentare, actuala coaliție nu mai are dreptul să guverneze.

„Având în vedere, fortificarea regimului dictatorial al lui Igor Dodon, derapajele antidemocratice ale guvernării, încălcările tot mai frecvente ale drepturilor și libertăților cetățenilor, situația tot mai dezastruoasă a economiei, incapacitatea de a proteja cetățenii de infectare în masă cu noul coronavirus, Partidul „ȘOR” consideră că actuala coaliție, în frunte cu Igor Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze R. Moldova. În acest context, salutăm apelul deputatului Andrian Candu privind crearea unui bloc antiguvernamental.

Considerăm că, în situația actuală, disputele politice între forțele opoziției, supărările și frustrările politice trebuie lăsate deoparte, scopul primordial al tuturor partidelor fiind salvarea R. Moldova de un regim dictatorial, corupt și incompetent. De aceea, Partidul „ȘOR” devine parte componentă a blocul antiguvernamental. Îndemnăm toate forțele opoziției democratice să se alăture noii structuri”, se mai spune în declarația Partidului „ȘOR”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md