16:45:29 23.04.2024
Stiri

Cum explică autoritățile venirea a 14 specialiști de la compania „ROSAVIA” la Aeroportul Internațional Mărculești în perioada stării de urgență

Economie 08.05.2020 11:47 Vizualizări2787 Autor: Ziarul National
Cum explică autoritățile venirea a 14 specialiști de la compania „ROSAVIA” la Aeroportul Internațional Mărculești în perioada stării de urgență


Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a R. Moldova a autorizat, în aprilie curent, intrarea și șederea pe teritoriul R. Moldova a 14 specialiști de la compania „ROSAVIA”, patru dintre care - pe toată perioada stării de urgență.

În Dispoziția CSE din 24 aprilie 2020 se arată că zece cetățeni, toți ucraineni, membri ai echipajului elicopterului operatorului „ROSAVIA”, urmau să stea până pe 27 aprilie în R. Moldova, „fără părăsirea teritoriului Aeroportului International Mărculești”.

Prin același document, se autoriza intrarea, pe 25 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctul de trecere a frontierei de stat Moghileov-Podolsk – Otaci, și șederea temporară, pe perioada stării de urgență, pe teritoriul Republicii Moldova, a încă patru cetățeni ucraineni, specialiști ai companiei aeriene „ROSAVIA”.

„Reprezentanții Î.S. „Aeroportul Internațional Mărculești” vor asigura însoțirea, în condiții strict reglementate de autoritățile competente, a reprezentanților companiei aeriene „ROSAVIA” de la punctul de intrare până la Aeroportul International Mărculești, fără părăsirea teritoriului aeroportului”, cităm din Dispoziția CSE.



Solicitați de Ziarul NAȚIONAL, reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii neagă faptul că sosirea acestor specialiști în R. Moldova ar avea legătură cu intenția actualei guvernări de a extinde rețeaua aeroportuară din R. Moldova. Guvernul Chicu nu a renunțat la studiul de prefezabilitate privind intrastructura din acest domeniu, în buget fiind preconizate trei milioane de lei în acest scop, premierul declarând recent în Parlament că acesta ar fi necesar pe timp de pandemie pentru a „reduce monopolul” Aeroportului Internațional Chișinău.

„În ceea ce privește cetățenii ucraineni vizați în Dispoziția CSE din data de 24 aprilie 2020, ținem să vă aducem la cunoștință că pe teritoriul aeroportului staționează elicopterele operatorului aerian „Artic Group”, tehnicienii căruia au fost autorizați pentru intrare pe teritoriul țării de către CSE în scop de efectuare a lucrărilor de mentenanță, după perioada rece a anului. Aceste elicoptere sunt antrenate într-un contract de stat cu Turcia, iar plecarea navelor la lucrări de stingere a incendiilor de vegetație a fost planificată încă în 2019 și este prevăzută de clauzele contractuale între compania aeriană și Guvernul Turciei. Este de menționat că o astfel de activitate are un caracter important pentru existența și activitatea întreprinderii și prezintă o sursă importantă a veniturilor atât pentru aeroport, cât și pentru bugetul național de stat”, se arată într-un răspuns oferit Ziarului NAȚIONAL de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md