00:14:57 26.04.2024
Stiri

Ce urmează după o eventuală CĂDERE a Guvernului Dodon-Chicu: „Încrengătura dodonisto-kgb-istă împărțise „blana ursului” din împrumutul rusesc... Gașca dodonistă are zile numărate, dar e important ce punem în locul acesteia”

Politică 08.05.2020 12:16 Vizualizări5662 Autor: Ziarul National
Ce urmează după o eventuală CĂDERE a Guvernului Dodon-Chicu: „Încrengătura dodonisto-kgb-istă împărțise „blana ursului” din împrumutul rusesc... Gașca dodonistă are zile numărate, dar e important ce punem în locul acesteia”


„Actualul guvern dodonist trebuie să plece. Acesta a devenit cel mai nociv și periculos balast, concrescut cu structurile criminale interne și externe. Condiția jalnică și umilă de slugă a Moscovei trebuie încetată odată și pentru totdeauna. Faimoasa „cină de taină” de la hotelul „Luna” a încrengăturii dodonisto-kgb-iste tocmai împărțise „blana ursului” din împrumutul rusesc, care, spre fericirea noastră și tristețea lor, a fost pus la respect de către Curtea Constituțională (CC)”, menționează deputatul Iurie Reniță.

Potrivit legislatorului, „gașca dodonistă are zile numărate”, dar e important cine va veni în loc să guverneze R. Moldova.

„Experiența tristă a fostului „alians” ACUM-PSRM și cea a PSRM-PD nu trebuie să se mai repete. Mofturile, aroganța și ambițiile personale nu-și mai au locul într-o nouă garnitură guvernamentală proeuropeană și proromânească. Instituțiile statului trebuie să funcționeze exclusiv în baza Constituției. Niciun fel de SPPS la Președinție, niciun fel de SIS subordonat lui Dodon, niciun fel de Consiliu Suprem de Securitate cu împuterniciri anticonstituționale, niciun fel de „politică externă echilibrată” cu „experți în războaie civile” ori instituții guvernamentale pline de cei care nu au nici cea mai elementară experiență administrativă sau guvernamentală. Niciun fel de miniștri cu concedii chiar în prima lor lună de activitate”, a scris Reniță pe Facebook.

În opinia acestuia, toți actorii politici trebuie să-și asume greșelile comise în trecut, pentru a edifica ceva nou, cu adevărat proeuropean și proromânesc.

„Altfel vom rămâne în aceeași mocirlă a unui stat rătăcit pe harta Europei, fără prezent și viitor, un stat la cheremul Kremlinului, cu armată rusă de ocupație pe teritoriul lui. E imperativ necesară o nouă garnitură guvernamentală, cu un obiectiv foarte clar și bine definit – implementarea consecvență și necondiționată a Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb și consolidarea efectivă a parteneriatelor noastre strategice cu România, UE și cu Statele Unite ale Americii. Alte soluții și opțiuni nu există”, a punctat Reniță.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md