03:37:26 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Piețele își REIAU activitatea începând de luni, 11 mai, cu excepția celor din Chișinău și Bălți: Ce se întâmplă în cazul frizeriilor și cabinetelor stomatologice

Economie 08.05.2020 17:14 Vizualizări2649 Autor: Ziarul National
VIDEO // Piețele își REIAU activitatea începând de luni, 11 mai, cu excepția celor din Chișinău și Bălți: Ce se întâmplă în cazul frizeriilor și cabinetelor stomatologice


Începând de luni, 11 mai curent, toate piețele de pe teritoriul R. Moldova își vor putea relua activitatea.

Excepție vor face piețele din municipiile Bălți și Chișinău, a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Premierul a precizat că centrele comerciale rămân în continuare închise.

„Am discutat despre o eventuală revenire a serviciilor de frizerie, stomatologie, dar nu s-a luat o decizie. O să revenim pe parcursul zilelor următoare. Deocamdată, specialiștii, medicii nu ne permit, dar sperăm că, începând cu 15 mai, va fi posibil acest lucru”, a declarat Chicu.

De asemenea, autoritățile au luat decizia ca, începând cu săptămâna viitoare, Agenția Servicii Publice să reia serviciile prestate populației, inclusiv eliberarea pașapoartelor.

Totodată, transportul public în municipiile Bălți și Chișinău va fi sistat în zilele de 9 și 10 mai.

Premierul Ion Chicu a amintit că, începând cu 10 mai, sunt permise slujbele religioase în aer liber, dar a atenționat enoriașii să respecte restricțiile impuse, inclusiv să poarte mască, să păstreze o distanță socială de doi metri, să evite contactul cu obiecte ritualice etc.

„Săptămâna viitoare, pe 15 mai, se finalizează starea de urgență, instituită de Parlament pentru două luni. Sistarea stării de urgență nu înseamnă eliminarea restricțiilor santitar-epidemiologice, cum ar fi păstrarea distanței sociale, plimbările în grupuri nu mai mari de trei persoane etc. Vă rog frumos să respectăm în continuare aceste reguli stricte”, a îndemnat premierul Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md